Prati nas

Povjerljivo

zabrinuta majka

Sa sinom (41) smo probali lijepo i ružno, ali neće raditi

Gospođa Kristina krajnje je zabrinuta za 41-godišnjeg sina koji ne želi raditi, a koji za svoj nerad pronalazi bezbroj izgovora. Teže od toga da ga ona i suprug moraju uzdržavati, pada joj to što mora gledati kako trati talente i ne koristi svoje potencijale kako bi svom životu dao neki smisao.

Objavljeno

|

ilustracija: S. Bura/mj

“Naš sin ne želi nigdje raditi i stalno za to pronalazi besmislene razloge – premale su plaće, plaća mu ne bi bila dovoljna život, želi biti slobodan u životu, svi poslodavci iskorištavaju radnike i slično. Po cijele dane samo leži, gleda TV ili se prebaci na računalo. Vrlo rijetko ode na kavu s nekim”, piše nam krajnje razočarana, ali i duboko zabrinuta majka Kristina.  

Većina prijatelja s kojima se njezin sin nekad družio, danas su u braku i imaju svoje obitelji tako da se gotovo više uopće ne viđa s njima. “Stoga se on sve više osamljuje, što također nosi negativne posljedice”, svjesna je gospođa Kristina. “Nema ni djevojku jer unaprijed kaže da su današnje cure takve da samo hoće dečka s novcima, a on ih nema”, otkriva majka koja gleda kako joj sin sve dublje tone.

On zatvara oči pred problemom

Kako objašnjava, njezin sin čak i ne vidi problem u neradu. “Kaže nam da je on takav život izabrao i da mu to odgovara, pa čak i da je sretniji od drugih. I doista, uopće nije u depresiji, naprotiv”, iskreno je napisala ova majka.

Oglas

“Tako i dalje živi s nama i mi ga uzdržavamo. Jako smo nezadovoljni, ne zato što nisu ispunjena naša očekivanja, već zato jer mislimo da je na taj način odbacio smislen, ispunjen život. Po ljudskim kriterijima rekla bih da on života ni nema. Suprug i ja smatramo da to nije život, biti sam sa sobom u sobi i po 24 sata. Probali smo i lijepo i ružno s njim, ali ništa nije imalo nikakve koristi”, doznajemo od ove majke.

Oduvijek pretjerano svoj

Takav je tip osobe oduvijek, objašnjava majka Kristina. “I kao dijete on je napravio nešto samo kad je on odlučio da je to u redu. Nije si dao ništa narediti i nije ga se moglo na ništa nagovoriti, a tako je i danas. Pokušali smo ga nagovoriti da ode kod psihologa, ali on to nikako ne prihvaća, na naš prijedlog kaže nam da nama treba psiholog”, piše majka u svom očaju.

Ne zna, piše nam kroz zadnje retke, što učiniti. “Razgovor ne pomaže, uskraćivanje novca ne pomaže. Zaista ne vidimo izlaz, a godine prolaze. Svoje najljepše godine on je proveo u sobi na TV-u i računalu, sam sa sobom jer s nama malo komunicira budući da nismo njegovi istomišljenici”, piše majka i na kraju pita naše čitatelje: “Što učiniti?”

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.