Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb povisio uskrsnicu umirovljenicima, najavio i božićnicu

Grad Zagreb povećava jednokratni iznos uskrsnice, a koja je do sada iznosila 26,54. Pojašnjeno je i to ima pravo na zagrebačku uskrsnicu.

Objavljeno

|

Cijena najma stanova u Zagrebu.
Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)

Grad Zagreb povećava jednokratni iznos uskrsnice s dosadašnjih 26,54 eura na 50,00 eura. Primit će je ukupno 23,328 korisnika koji to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi.

“Drago nam je da smo zahvaljujući odgovornom upravljanju proračunom danas u mogućnosti udvostručiti Uskrsnicu i tako našim sugrađanima uljepšati blagdane. Za to će iz proračuna biti utrošeno oko 1,1 milijuna eura. Isti iznos, od 50,00 eura bit će isplaćen i za Božić”, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“To je što se tiče dosadašnjih iznosa dvostruko veći iznos i najveći do sada ovo je značajna mjera s obzirom na obuhvat. Kao što je gradonačelnik objašnjavao činjenicu da je to preko 23.000 ljudi koji su primatelji, naglašavamo to i zato što je najveća skupina koja prima ovu uskrsnicu pa onda i božićnicu u istom iznosu su osobe s invaliditetom, rekla ja Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Zagreb isplaćuje uskrsnice umirovljenicima s niskim primanjima (ukupni prihodi jednaki ili manji od 225,63 eura mjesečno uz prebivanje na području Grada Zagreba najmanje 5 godina), korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.