Prati nas

Vijesti

Socijalni transferi

Do kraja mjeseca braniteljima isplata jednokratnog dodatka

Mjera je vrijedna 1,33 milijuna eura, a obuhvaća više od 13 tisuća osoba, no hrvatski branitelji obuhvaćeni su i drugim mjerama u ovom najnovijem paketu.

Objavljeno

|

Naknada za branitelje
foto: NFT CAR GIRL/Unsplash

Prioriteti šestog paketa Vladinih mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, ukupne vrijednosti 503 milijuna eura, su zadržati nisku cijenu energenata i štititi od inflacije, a i ovim paketom obuhvaćeni su hrvatski branitelji

Kako bi se ublažile posljedice rasta troškova života, isplatit će se jednokratno novčano primanje hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, korisnicima u sustavu skrbi za hrvatske branitelje i sustavu socijalne skrbi, i to:

  • korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje
  • hrvatskim braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade
  • hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji se vode u Evidenciji nezaposlenih

Jednokratno novčano primanje isplatit će se u iznosu od 100,00 eura u ožujku 2024. putem Ministarstva hrvatskih branitelja, uz napomenu da je izuzeto od ovrhe te se ne smatra dohotkom i ne podliježe oporezivanju. Mjera je vrijedna 1,33 milijuna eura, a obuhvaća više od 13 tisuća osoba, no hrvatski branitelji obuhvaćeni su i drugim mjerama u ovom najnovijem paketu.

Dosadašnjim Vladinim paketima mjera za zaštitu od rasta cijena bilo je obuhvaćeno prosječno više od 64 tisuće hrvatskih branitelja korisnika mirovine u svakom paketu, ukupne vrijednosti veće od 33 milijuna eura kroz sve pakete i odluke, te prosječno 26 tisuća socijalno najranjivijih hrvatskih branitelja u paketu, ukupno 8 milijuna eura kroz 4. i 5. paket, objavilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.