Prati nas

Vijesti

Dubrovnik

Dubrovčanka (72) nasjela na štos sa zlatnom narukvicom, ostala je bez 1.000 eura

Jedan prevarant je uhićen. Radi se o muškarcu iz Zagreba starom 69 godina. Za njegovim suučesnikom još uvijek se traga.

Objavljeno

|

Nasred Dubrovnika prevarena je umirovljenica.
ilustracija: S. Bura/mj

Dubrovačka policija je izvijestila javnost o novom slučaju prijevare, a na koju je nasjela 72-godišnja umirovljenica. Naime, na području grada ju je zaustavio nepoznati muškarac koji je u ruci držao žutu metalnu narukvicu koju je navodno pronašao.

Pitao je žrtvu je li to njena narukvica, no ona mu je odgovorila da nije. Potom ju je zamolio da ga uputi na najbližeg zlatara kako bi mogao procijeniti vrijednost navodno zlatnog nakita.

U tom trenutku naišao je muškarac kojeg je osumnjičeni također pitao za najbližeg zlatara na što mu je muškarac odgovorio da se bavi zlatom. Nakon što je pregledao narukvicu nasred ceste, procijenio je njenu vrijednost na 5.000 eura. Izrazio je želju da otkupi taj komad nakita te ih je zamolio da ga pričekaju dok donese novce.

Osumnjičeni je potom oštećenoj ponudio prodati narukvicu za pola iznosa budući da žuri na autobus. Potom je sugerirao umirovljenici da pričeka muškarca koji je “otišao po 5.000 eura” te da mu proda narukvicu za taj puni iznos. Oštećena je pristala i s bankomata podigla 1.100 eura. Novac je dala osumnjičenom, a on njoj narukvicu. Ali, ubrzo je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare osumnjičeni 69-godišnjak iz Zagreba je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu policijske uprave Dubrovačko-neretvanske. Policija traga za drugom osobom koja je uključena u ovu prijevaru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.