Prati nas

Povjerljivo

rane ostaju

Jasmina (54): ‘Patim jer nisam dobila priliku izmiriti se s majkom’

Gospođa Jasmina izrazila nam je svoje žaljenje što nije dobila priliku izmiriti se s majkom prije nego što je umrla, jer je mislila da će za to biti vremena. Timea svjedoči da postoje trenuci kad bismo trebali s ljubavlju i razumijevanjem prihvatiti prisebne i čvrste životne odluke naših voljenih, ma koliko nas boljele.

Objavljeno

|

Jasmina, naša čitateljica, nosi duboku tugu nakon gubitka majke s kojom se posljednji put posvađala. Njihov posljednji susret obilježen je nesuglasicom oko majčine odluke o zdravstvenom tretmanu. Ovaj intimni trenutak odražava težinu nesporazuma i gubitka, podsjećajući nas na krhkost života i važnost ljubavi i razumijevanja.
ilustracija: S. Bura/mj

Već dvije godine, otkako joj je majka umrla, naša čitateljica Jasmina nosi težak teret na duši jer se s majkom porječkala dva dana prije nego što je preminula.

“Kad je prije dvije godine umrla, mama je imala 70 godina, a ja 52. Tada se naglo razboljela i za samo dva mjeseca sve je bilo gotovo. S prvim simptomima bolesti, po prvi se antibiotik odvezla sama, a nakon toga primijenila je još čak tri antibiotika. No, nije joj bilo ništa bolje pa je završila na hitnoj”, piše nam naša 54-godišnja čitateljica Jasmina.

Bilo je to, objašnjava, još u vrijeme dok je harala pandemija bolesti COVID-19. “Zbog korone joj nismo mogli odlaziti u posjete, k tome sam i radila pa od posla u tjednu nisam mogla k njoj. Nisam previše ni brinula jer je bilo najavljeno da je puštaju kući već taj petak. Namjeravala sam je otići posjetiti čim dođe, da vidim kako je. Mislila sam da joj je bolje čim je otpuštaju iz bolnice”, opisuje nam.

Šok pod pauzom

A onda je usred radnog dana doživjela šok. “Pod pauzom sam pogledala u mobitel i svi mi izražavaju sućut. Tada sam shvatila da nje više nema i da mi je umrla. Nikad u životu mi nije bilo teže zato što smo se dva dana prije toga porječkale”, doznajemo od naše iskrene čitateljice.

Uzrok svađe bio je taj, što gospođa Jasmina nije prihvatiti majčinu odluku o odbijanju magnetske rezonance da se točno vidi od čega boluje i koliko je ozbiljno.

Nije se htjela ni pokušati liječiti

“Navodno je čula liječnika kako je na hodniku rekao da ona ima rak pluća i da joj ne mogu pomoći. U tom trenutku je jednostavno odustala od svega, od života. Na žalost, nikada neću saznati što se točno dogodilo i u njoj prelomilo, a moja tuga i bol ostat će u meni zauvijek”, tužne su riječi kojima gospođa Jasmina završava svoju ispovijest.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.