Prati nas

Vijesti

600 eura

Mali najavio građanima Srbije povišice plaća i mirovina

Naglasio je koliko su plaće rasle prethodnih godina, najavljujući da je plan da do 2027. prosječna plaća bude 1.400 eura, minimalna plaća 650 eura, a mirovina 600 eura.

Objavljeno

|

Obavijest o isplati mirovina u Srbiji: Republički fond za mirovinsko invalidsko osiguranje najavljuje povećanje mirovina za umirovljenike i državnu pomoć od 20.000 dinara. Saznajte datume isplate i više detalja.
ilustracija: S. Bura/mj

Srbijanski ministar financija Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, najavio je kolike će biti plaće i mirovine.

Kako je nedavno napomenuo na Kopaonik Business Forumu, do kraja sljedeće godine prosječna će plaća biti veća od tisuću eura. Plan je da do 2027. godine podignuti prosječnu plaću na 1.400 eura, minimalnu na 650 i mirovinu na 600 eura, prenosi Nova.rs.

“Ne možemo stajati na mjestu, moramo se boriti za nove izvore rasta. Naš BDP raste iz godine u godinu. Ako pogledate svaki pokazatelj našeg gospodarstva – naš BDP je rastao, prvi put u povijesti prešli smo razinu od 69 milijardi eura, bogatstvo naše zemlje raste. Do 2027. želimo doći do 100 milijardi eura”, rekao je Mali.

Dodao je da je očuvana ekonomska stabilnost zemlje. “Unatoč golemim izdvajanjima, Jedna Srbija brine o svakom dinaru. Držimo deficit pod kontrolom, što potvrđuje i MMF. Unatoč krizi, imamo rekordno nisku nezaposlenost – 9,1 posto. Prije 11 godina svaki četvrti građanin nije imao posao. Imamo i rekordnu zaposlenost. Ogromni su pomaci koje smo napravili”, istaknuo je.

Prema njegovim riječima, do 2027. će se više ulagati u sve sfere društvenog života. “Potpuno smo stabilni. Znamo što radimo. Pronalazimo nove izvore rasta – EXPO 2027 je jedan takav projekt. Cilj od 100 milijardi eura, ciljevi prihoda, apsolutno su ostvarivi”, rekao je Mali.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.