Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Milanović: Dignut ću mirovine, otpustiti HDZ-ovce, dat ću besplatne doktorate…

Iako su, ulaskom Zorana Milanovića u predizbornu kampanju, umirovljenici ispali iz fokusa, Milanović im je dao obećanje.

Objavljeno

|

Zoran Milanović obećava otpuštanje HDZ-ovaca.
Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Unatoč mišljenju Ustavnog suda da SDP u svojoj kampanji ne smije isticati predsjednika Zorana Milanovića kao svojeg potencijalnog mandatara za sastavljanje vlade, Milanović ne odustaje od kampanje za parlamentarne izbore, a koju vodi iz Ureda predsjednika RH.

Tako je, gostujući u programu N1 televizije, odaslao i obećanje umirovljenicima. “Prvo bih se pozabavio mirovinama koje ispadaju iz svih lažljivih priča o nominalnom rastu plaća, a pad standarda umirovljenika – prosječna mirovina je pala”, kazao je.

Milanović nadalje navodi da Hrvatska propada. “Radit ćemo sve da mirovine budu 50 posto prosječne plaće. To je 750 milijuna eura u proračunu, to Hrvatska može bez problema izdržati. Zakonima, za koje ne treba dvotrećinska većina.”

“Imamo situaciju gdje HDZ obećava 25 posto povećanje mirovina, 35 posto povećanje plaća u odnosu na sadašnju prosječnu, na cirka 1.600 eura. Znači prosječna mirovina će i dalje zaostajati za prosječnom plaćom. Ovo je pisala umjetna inteligencija, ali niska”, kazao je Milanović.

“Na sveučilištima i visokim školama će sve biti besplatno. I doktorati. Pacijenti s iskaznicom dopunskog osiguranja moraju u privatnim bolnicama, poliklinikama imati isti tretman kao klijenti koji plaćaju. Dakle, besplatno. I to će biti uvjet da liječnici iz javnih bolnica mogu raditi privatno. Porezi na banke”, dodao je Milanović za N1.

U ranijim nastupima PRH je najavio da je do sada branio institucije, a da ih sada namjerava osloboditi. Kako će to izvesti? “Tako da sve hadezeovce otpustimo. Glavni državni odvjetnik? Ovaj odlazi, to je jasno”, kazao je za Ivana Turudića.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.