Prati nas

Vijesti

Dobri ljudi

Prikupljen je novac za pogreb siromaha Drageca, višak ide beskućnicima

Drago je dijelio ono malo što je imao s drugima, ali im nije mogao ovako konkretno materijalno pomagati. To je sada uspio zahvaljujući dobrim ljudima koji su uplatili novac.

Objavljeno

|

Siromah Dragec
Franjo Ognjačević i Ivan Dominik Iličić (scr: Facebook)

Nakon što je franjevac Ivan Dominik Iličić iz Rijeke na Facebooku objavio poziv na prikupljanje donacija za pogreb Drage Ognjačevića, odazvali su se brojni građani i uplatili koliko su mogli. Naime, drago nije imao obitelj, a zbog minimalne mirovine koju je primao nije imao pravo na pogreb na teret Grada Rijeke ili države.

Svećenik je u srijedu ujutro objavio da je pokojni Drago preminuo zbog zloćudne bolesti pluća te da se u hladnjači mrtvačnice nalazi već tjedan dana. Iako se za to vrijeme pokušalo iznaći način da se pogreb plati javnim sredstvima to nije urodilo plodom, zbog čega je i pokrenuta akcija prikupljanja donacija.

“Dragi i dobri ljudi, hvala svima od srca. Dostojanstveni sprovod Drage Ognačevića bit će u utorak u 14:30 na groblju Drenova u Rijeci. Dođite koji ste u mogućnosti i pomolite se za njega, ali i za sve ostale siromahe koji su često puta na neki način zaboravljeni za života, ali i nakon smrti”, objavio je Iličić.

“Zahvaljujući velikom broju donacija na račun Uličnih svjetiljki, Drago će imati uistinu poseban sprovod i još će moći pomoći mnogim potrebitim. Za života Drago je dijelio ono malo što je imao s drugima, ali im nije mogao ovako konkretno materijalno pomagati. To je sada uspio zahvaljujući vama nakon svoje smrti. Bog vas blagoslovio svakim danom sve više i obilato nagradio”, napisao je Iličić.

Podsjetimo, Ulične svjetiljke su prvi hrvatski časopis koji izdaje Franjevački svjetovni red – mjesno bratstvo Trsat (Rijeka), a koje vodi i prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje” u Rijeci. Časopis na ulicama većih hrvatskih gradova prodaju beskućnici pri čemu pola prihoda zadržavaju sebi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.