Prati nas

Vijesti

Slijedi borba

Princeza Kate (42): ‘Idem na kemoterapiju, imam rak. Djeci smo rekli da će sve biti u redu’

Princeza je poručila da misli na sve one koji su pogođeni rakom. ‘Za sve one koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molim vas, ne gubite vjeru i nadu. Niste sami.’

Objavljeno

|

Kate Middleton ima rak.
Kate Middleton (scr: BBC)

Princeza od Walesa, Kate Middleton, objavila je u video priopćenju odaslanom putem BBC-ja da je počela kemoterapiju nakon što je potvrđeno da boluje od raka. U video izjavi Catherine kaže da je to bilo “veliko iznenađenje” nakon “nevjerojatno teških par mjeseci”.

No, poslala je pozitivnu poruku, rekavši: “Dobro se osjećam i svakim danom postajem jača.” Detalji o raku nisu objavljeni, ali Kensingtonska palača kaže da je uvjerena da će princeza potpuno ozdraviti.

Princeza je potvrdila da je imala operaciju u siječnju te da se tada nije sumnjalo na zloćudnu bolest. “Međutim, testovi provedeni nakon operacije pokazali su da se radi o raku. Moj medicinski tim mi je savjetovao da prođem kroz preventivnu kemoterapiju i sada sam u ranim fazama liječenja”, rekla je princeza.

Kaže, ona i njen suprug, prijestolonasljednik William, čine sve kako bi njihova mala obitelj prošla što bezbolnije kroz ovu tešku situaciju. “Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlottei i Louisu na način koji je prikladan za njih i da ih uvjerimo da će s mamom biti sve u redu.”

Dodaje, sada su im nužni mir u privatnosti, vrijeme i prostor. Kemoterapije je započela krajem veljače, a Palača kaže da neće dijeliti daljnje privatne medicinske informacije, uključujući i informaciju od koje vrste raka princeza boluje.

Ne očekuje se da će Kate i William odrađivati službene dužnosti povodom Uskrsa te je vjerojatno da se u idućim mjesecima princeza neće pojavljivati u javnosti. Palača je potvrdila da je princ otkazao službeno pojavljivanje na komemoraciji 27. veljače zbog otkrića da mu supruga boluje od raka.

Charles: Ponosan sam na Catherine

Podsjetimo, i princezin svekar, kralj Charles III., također se liječi od raka koji mu je dijagnosticiran početkom veljače, a nakon što je podvrgnut zahvatu na prostati. Dapače, i kralj i princeza istovremeno su boravili u bolnici u Londonu.

U kratkom priopćenju Buckinghamska palača kaže da će kralj Charles i kraljica Camilla nastaviti pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji u ovom teškom trenutku. “Kralj je jako ponosan na Catherine zbog njezine hrabrosti i javnog istupa u kojem je govorila o svojoj bolesti te je i dalje uz svoju voljenu snahu”, stoji u priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.