Prati nas

Vijesti

Njegovo visočanstvo

Charles (75) se dobro oporavlja nakon operacije, potvrdila Camilla

Zdravstvena stanja članova kraljevske obitelji rijetko se javno otkrivaju. Stav Palače je da članovi obitelji imaju pravo na određenu razinu zdravstvene privatnosti unatoč svom položaju javnih službenika.

Objavljeno

|

Kralj Charles ima problem s benignom hiperplazijom prostate.
Charles III (screenshot: BBC)

Britanski kralj Charles III. otpušten je na kućnu njegu nakon što je proveo tri noći u privatnoj bolnici u Londonu, potvrdila je kraljica supruga Camilla. Prethodno je istu bolnicu napustila i princeza od Walesa, gotovo dva tjedna nakon operacije abdomena. Prema Camillinim riječima, kralj je “dobro” i “veseli povratku na posao”.

Charles (75) je hospitaliziran zbog benigne hiperplazije prostate, stanja koje se često povezuje sa starim muškarcima. Otprilike jedan od tri muškarca starijih od 50 godina imat će neke simptome povećane prostate, žlijezde koja se nalazi odmah ispod mjehura.

Iako mnogi muškarci o tome nerado govore, Charlesova operacija je objavljena javnosti kako bi se muškarce potaknulo na preventivne preglede prostate i što raniji početak liječenja ovog stanja koje bitno narušava kvalitetu života.

Naime, zdravstvena stanja članova kraljevske obitelji rijetko se javno otkrivaju. Stav Palače je da članovi obitelji imaju pravo na određenu razinu zdravstvene privatnosti unatoč svom položaju javnih službenika. U skladu s tim, nije objavljeno zašto je princeza od Walesa, Kate (42), gotovo dva tjedna ležala u bolnici i kojem je operativnom zahvatu podvrgnuta.

Očekuje se da će se Kate vratiti svojim kraljevskim dužnostima tek nakon Uskrsa. Njezin suprug, princ William, također je privremeno odstupio od angažmana kako bi pomogao u obiteljskim obvezama i brizi oko djece dok mu se supruga u potpunosti ne oporavi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.