Prati nas

Vijesti

Moja mirovina

Pogledajte kolika će vam biti mirovina, jednostavno je

U projekcije iznosa su uključene i najnovije porezne i mirovinske zakonske izmjene na snazi od 1. siječnja 2024.

Objavljeno

|

Koliko treba raditi u Njemačkoj?
ilustracija: S. Bura/mj

Središnji registar osiguranika (REGOS) pokrenuo je portal Moja mirovina koji na temelju unesenih podataka radnicima omogućava pristup individualiziranim informacijama iz mirovinskog sustava u Hrvatskoj, ali i projekciju iznosa buduće mirovine već od prvog ulaska na tržište rada.

Građani na portalu mogu koristiti anonimni mirovinski kalkulator putem kojeg se anonimnim i slobodnim unosom traženih relevantnih podataka prikazuje izračun projiciranog iznosa mirovinskih primanja iz mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj, a prijavom putem sustava e-Građani, uz unos propisanih vjerodajnica, pristupa se personaliziranom mirovinskom kalkulatoru.

Osiguranicima je do sada bilo omogućeno saznati iznos svoje buduće mirovine najranije godinu dana prije odlaska u mirovinu, dok sada, putem portala Moja mirovina, tom podatku mogu pristupiti u svakom trenutku i od samog ulaska na tržište rada.

Portalu Moja mirovina može se pristupiti putem poveznice mojamirovina.hr te putem sustava e-Građani.

Projekcije iznosa u sklopu mirovinskog simulacijskog modela temelje se na pretpostavkama budućih kretanja, kao i na zakonodavnom okviru kojim se uređuje mirovinsko osiguranje u Republici Hrvatskoj. U projekcije iznosa su uključene i najnovije porezne i mirovinske zakonske izmjene na snazi od 1. siječnja 2024.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.