Prati nas

Vijesti

Potpiši i ti

Veće mirovine odmah! U petak i subotu potpišite peticiju na štandovima u Zagrebu

Potpisivanje peticije održava se u još pedesetak gradova i mjesta diljem Hrvatske u organizaciji SUH-ovih podružnica i udruga, a može se potpisati i online.

Objavljeno

|

Prosvjed umirovljenika 2023
foto: SUH

Ovoga petka i subote (29. i 30. ožujka) u Zagrebu će se na dva mjesta prikupljati potpisi građana za peticiju “Veće mirovine odmah”. Štandovi će biti postavljeni na Trgu bana Josipa Jelačića te na Glavnom kolodvoru ispred ulaza u Importanne centar.

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) poziva sve punoljetne građane Zagreba da potpišu peticiju i tako iskažu solidarnost sa siromašnim, poniženim i obezvrijeđenim umirovljenicima koji jedva spajaju kraj s krajem. U petak će se potpisi prikupljati od 8 do 18 sati, a u subotu od 8 do 14 sati.

Potpisivanje peticije održava se u još pedesetak gradova i mjesta diljem Hrvatske u organizaciji SUH-ovih podružnica i udruga, a može se potpisati i online na ovoj poveznici.

Online je prikupljeno više od 10.000 potpisa, a još 14.000 je prikupljeno neposrednim putem. “Podsjećamo kako je cilj peticije skupiti što veći broj potpisa punoljetnih građana kako bi se javnosti skrenula pozornost na nizak životni standard najstarijih te će se prikupljeni potpisi dostaviti Vladi RH kako bi kvalitetnije prepoznala umirovljeničke probleme”, poručuju iz SUH-a.

“Budući da slijede parlamentarni izbori zbog kojih je pažnja javnosti usmjerena na političare i njihove kampanje, prikupljanje potpisa trajat će do 15. travnja 2024. Zbog toga je izrazito važno do tog datuma skupiti što više potpisa. Ako umirovljenici doista žele veće mirovine, sada je vrijeme da to i pokažu. Nažalost, velik broj stranaka nema u programima dovoljno zastupljeno promišljanje o mirovinskom sustavu i umirovljenicima, a riječ je o četvrtini svih građana Hrvatske!”

“Povod pokretanja peticije je ignoriranje dogovorenih termina za rješavanje zahtjeva umirovljenika od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, koje od studenoga 2023. izbjegava sazivati sjednice Nacionalnog vijeća i sustavno rješavati problem siromaštva starijih osoba”, obrazlaže SUH.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.