Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

IDS-ova ponuda: Decentralizacijom do većih plaća i mirovina

Stoga će, naveo je, IDS s partnerima aktivno raditi i na jačanju regionalnog identiteta i kulture daljnjim razvojem zavičajne nastave, te dodatnom institucionalizacijom narječja i dvojezičnosti.

Objavljeno

|

IDS umirovljenicima najavljuje veće mirovine, a radnicima veće plaće. Sve će to, najavljuje predsjednik stranke, postići decentralizacijom.
Dalibor Paus (scr: IDS/Youtube)

Predstavljajući kandidate i program Istarske demokratske stranke (IDS) za parlamentarne izbore, predsjednik stranke Dalibor Paus kazao je da će u fokusu IDS-a biti borba za veći stupanj decentralizacije.

Iznio je tezu da bi se Istra sama razvijala novcem koji se u njoj zaraditi, a to bi, dodaje, osiguralo veće plaće i mirovine te manje poreze za stanovnike regija. IDS-ov model znači i veće ovlasti u djelokrugu općina, gradova i županije za rješavanje problema bespravne gradnje, očuvanje okoliša, te razvoj cjelogodišnjeg održivog turizma u Istri.

“Mi koji živimo ovdje znamo svakodnevne probleme naših građana i zato ćemo u naredne četiri godine za naše starije osigurati veće mirovine, dograditi i izgraditi nove domove za starije, te podići standard skrbi”, naveo je Paus.

“Provodit ćemo programe za rješavanje stambenog pitanja mladih, te ulagati u izgradnju vrtića i škola da svako dijete ima garantirano svoje mjesto, za koje ćemo se zalagati da bude i potpuno besplatno”, poručio je Paus.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.