Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Jandroković (HDZ): Dići ćemo prosječnu mirovinu na 750 eura, majkama više staža

Jandroković je umirovljenicima najavio veće mirovine, a majkama veći majčinski dodatak po djetetu.

Objavljeno

|

Hoće li HDZ umirovljenicima podići mirovine?
Gordan Jandroković (screenshot: Youtube)

Nositelj liste HDZ-a za drugu izbornu jedinicu Gordan Jandroković u kampanju je krenuo obilaskom Garešnice, Daruvara i Grubišnog Polja, javlja HRT.

Poručio je da očekuje povjerenje birača zbog svega što su kao stranka napravili na vlasti, od uspješnog prevladavanja kriza, povećanja plaća i raznih ulaganja pri čemu je izdvojio europske projekte kojima je u Garešnici izgrađen Centar Natura, vrtić, obnovljena knjižnica.

“Iduće četiri godine čekaju nas novi izazovi, dakle spremni smo uhvatiti se u koštac sa svim krizama. Ono što želim najaviti, a iza čega čvrsto stojimo i to smo dokazali u ovome mandatu, ići ćemo gore s plaćama. Prosječna plaća do kraja mandata bit će 1600 eura, prosječna mirovina 750 eura”, kazao je rezolutno šef raspuštenog Sabora.

Osim toga, Jandrokić je najavio da će nova HDZ-ova vlada osigurati pravo majkama da za svako novorođeno dijete dobiju godinu dana staža. “I to su oni glavni naglasci,” kazao je Gordan Jandroković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.