Prati nas

Mozaik

Radišna žena

Konobarica Violet (92) morala je u mirovinu: ‘Šteta, uživala sam u poslu’

Violet Garratty bila je najstarija britanska, ako ne i svjetska, konobarica. Ipak, ne svojom voljom, umirovila se u dobi od 92 godine.

Objavljeno

|

Violet Garratty, dugogodišnja radnica iz Sheffielda, nedavno se umirovila nakon 32 godine rada u hotelu Kenwood Hall. Rođena u Lincolnshireu, preselila se u Sheffield kao dijete. Nakon što je radila u Teatru Crucible, postala je konobarica u Kenwood Hallu, gdje je posluživala mnoge poznate osobe.
Violet Garratty (scr: Yorkshire Post)

Violet Garratty iz Sheffielda radila je u hotelu Kenwood Hall 32 godine, no zbog ozljede nedavno se umirovila, javlja BBC. Upitana kako se osjeća zbog umirovljenja, kazala je: “Ne baš dobro jer sam uživala u svom poslu.”

Rođena u Lincolnshireu, Garratty se preselila se u Sheffield u dobi od samo osam godina. Radila je brojne poslove prije no što je postala čistačica u Teatru Crucible gdje je ostala do 60. rođendana. Riječ je o produkcijskom kompleksu u kojem se odvijaju brojni glazbeni, dramski, ali i sportski spektakli pa je Violet kroz godine upoznala mnoge poznate osobe.

Ipak, mirovina joj je dosadila pa je od prijateljice doznala da Kenwood Hall traži konobaricu, a to je bila savršena prilika za radišnu i društvenu Violet. Slavne osobe koje je susretala u Crucibleu, sada je posluživala kao konobarica u Kenwood Hallu. “Bili su divni”, rekla je.

Sada, kada je konačno u mirovini, planira više vremena posvetiti svojoj velikoj obitelji koja uključuje 16 unučadi i 22 praunučadi. “Imam vrlo dobru obitelj koja me izvodi na večere. Odlazim i u svoj društveni klub tri puta tjedno, a također plešem line dance“, rekla je novinarima.

Još uvijek joj je, dodaje, važno i to što je majka dok njen sin Shaun komentira: “Zovemo je pastiricom našeg obiteljskog stada. Sada je naš red da se brinemo za nju.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.