Prati nas

Vijesti

Juriš na Bruxelles!

Špika: Umirovljenici, operite savjest pošaljite nas u Europski parlament!

Vrijeme je da hrvatski umirovljenici konačno dobiju svog zastupnika u EU parlamentu koji bi zastupao interese hrvatskih umirovljenika, navode iz koalicije.

Objavljeno

|

Milivoj Šika želi postati zastupnik u Europskom parlamentu.
foto: HDZ / Christian Lue / Unsplash

Iako nisu osvojili niti jedan mandat na netom održanim parlamentarnim izborima, koalicija Umirovljenici zajedno nije obeshrabrena. Dapače, odlučila je sreću potražiti na europskim izborima.

Podsjetimo, ova je koalicija bazirala svoju kampanju na oštrim napadima na umirovljeničke udruge koje im nisu ni mogle biti konkurencija na izborima niti su sudjelovale u kampanju te se stjecao dojam da su izbjegavali konfrontaciju s HDZ-om i SDP-om zarad potencijalne postizborne suradnje. Kao interesna opcija, najavili su da će surađivati s onom vladom koju hrvatski građani izaberu.

Ipak, birači nisu nagradili takvu kampanju, a iz ove koalicije dolaze pomalo pasivno-agresivne reakcije na to pa optužuju i birače i medije za svoj izborni poraz, navodeći da su građani sami krivi za svoje siromaštvo te da im u tome pomažu i mediji. Sve bi se moglo promijeniti na europskim izborima koje Umirovljenici zajedno vide kao popravni rok za loše đake, tj. umirovljenike.

“Naša obveza je da kroz ovu kampanju uvjerimo onih 700.000 umirovljenika koji su ponovno izabrali siromaštvo, ovo im je prilika da operu savjest i isprave grešku koju su napravili 17. travnja”, rekao je Milivoj Špika ispred te koalicije i naglasio kako su oni jedina umirovljenička opcija koja se zalaže za bolja prava umirovljenika.

“I jedno upozorenje, dragi umirovljenici obratite pozornost na podmetnuto kukavičje jaje (žetončić u obliku HSU-a) samo kako bi nas omeli ili spriječili umirovljenike da imaju svog europarlamentarca”, stoji u priopćenju koalicije Umirovljenici zajedno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.