Prati nas

Povjerljivo

Bori se u sebi

‘Suprugu varam sa 60-godišnjakom, pod ogromnim sam stresom’

Voli suprugu i dvoje djece koje ima s njom, ali kako se ovaj muškarac javno povjerio životnoj savjetnici, zaljubio se u 20 godina starijeg muškarca. Sada ga izjeda stres jer vara ženu pa je dobio gastritis i počeo piti alkohol kako bi lakše zaspao. Svjestan je da situacija neće na dobro, pa vapi za savjetom.

Objavljeno

|

41-godišnji muškarac, u braku i s dvoje djece, otkriva svoju zabranjenu ljubav prema muškarcima. Strast izaziva nesanicu i stres. Pita se treba li potražiti psihoterapiju radi moralnog vođenja.
ilustracija: S. Bura/mj

Očajnički vapaj uputio je životnoj savjetnici i psihoterapeutkinji The Guardiana nesretni muškarac koji se upleo u zabranjenu vezu. Kako piše, ima 41 godinu i u braku je.

”Oduvijek sam naginjao i muškarcima, ali zbog toga što sam želio obitelj (imamo dvoje male djece) zažmirio sam na tu stranu. Mislio sam da ću ovako moći zauvijek, ali skrivanje iza bračne idile počelo me proganjati, popraćeno nesanicom i drugim bolestima”, napisao je javno.

“Prije godinu dana odlučio sam istražiti što je to intimno što želim. Nakon nekoliko susreta s nasumičnim muškarcima, upoznao sam jednog, koji je 20 godina stariji, dakle ima 60 godina, i vrlo brzo sam se zaljubio u njega. Sada sam s njim u ljubavnoj vezi punoj strasti.”

“Osjećam veliko samopouzdanije i sreću kakvu nikad nisam osjetio. Međutim, počinjem patiti od gastrointestinalnih problema koje mi je prouzročio stres zbog varanja supruge i nelojalnosti prema svojoj djeci. Nesanica se pogoršala i počeo sam piti alkohol da lakše zaspim.”

“Volim svoju ženu, ali ubrzo ubrzo nakon što se rodilo naše drugo dijete, prestala mi je biti privlačna. Ne želim raskopati našu obitelj, ali ne mogu ni živjeti bez muškarca u svom životu. Trebam li ići na psihoterapiju? Moralno vodstvo bi mi dobro došlo”, napisao je u posve razotkrivajućem pismu.

Terapija neće škoditi, ali…

“Stručna psihoterapija zasigurno bi vam bila od velike pomoći. Treba vam puno podrške, iako nekakve silne moralne smjernice vama nisu potrebne. Vi ste svjesni što vam se događa i kako to može utjecati na vaše najbliže. No, jasno je da čak i ako to želite, neke stvari nećete moći ignorirati”, stoji u odgovoru stručnjakinje.

“Samo vi znate postoji li mogućnost da vaša žena prihvati istinu o tome tko ste. Mogu razumjeti da možda ne želite riskirati i da joj zbog straha od njezine reakcije ne želite priznati. Ali danak koji ova situacija kod vas uzima, enorman je.”

“Možda bi vam, nakon što najprije potražite individualnu terapeutsku pomoć, mogao pomoći bračni savjetnik uz kojeg biste mogli pronaći način da sa suprugom o cijeloj situaciji razgovarate na siguran i miran način i zajedno odlučite što ćete i kako ćete dalje”, preporučila mu je životna savjetnica i psihoterapeutkinja Pamela Stephenson Connolly.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.