Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Tomašević: Besplatno ćemo prazniti septičke jame

Podsjetimo, u jeku predizborne kampanje gradonačelnik iz redova Možemo najavio je i besplatnu žičaru za sve Zagrepčane te besplatan javni prijevoz za sve Zagrepčane starije od 65 godina.

Objavljeno

|

Tomašević skuplja smeće i grančice
Tomislav Tomašević (scr: Youtube)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) najavio je dobru vijest za oko 10 tisuća kućanstava u Zagrebu koja još uvijek nisu priključena na javnu kanalizaciju, a koja su dosad pražnjenje septičkih jama skupo plaćali koncesionarima.

“Od 1. svibnja gradsko poduzeće Vodoopskrba i odvodnja preuzima uslugu pražnjenja septičkih jama koju su do sada pružali privatni koncesionari građanima kojih je, po procjenama oko 10.000. Isto tako će od tada usluga pražnjenja septičkih jama za građane postati besplatna tj. troškovi iste će se pokriti iz gradskog proračuna”, izjavio je Tomašević.

“Time ispravljamo dugogodišnju nepravdu jer samo sedam posto kućanstava u Zagrebu nije priključeno na mrežu javne odvodnje, a da stvar bude gora oni su dosad plaćali skuplju uslugu od građana koji su spojeni na javnu kanalizaciju”, objasnio je.

Dok ne dobiju javnu odvodnju, usluga pražnjenja septičkih jama im se neće naplaćivati, poručuju iz Grada. Za pružanje ove nove usluge Vodoopskrba i odvodnja ima na raspolaganju 19 vozila, uz mogućnost angažmana podizvođača prema potrebi.

Podsjetimo, u jeku predizborne kampanje gradonačelnik iz redova stranke Možemo najavio je i besplatnu žičaru za sve Zagrepčane te besplatan javni prijevoz za sve Zagrepčane starije od 65 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.