Prati nas

Vijesti

Susjedstvo

U Srbiji će kasniti isplata mirovina, objašnjeno je i zašto

Zbog neradnih dana, isplata mirovina će kasniti. Objavljeni su detalji kada će tko dobiti svoj novac.

Objavljeno

|

Kako pomoći umirovljenicima u selima bez bankomata?
ilustracija: S. Bura/mj

Srbijanski Fond PIO objavio je detaljan kalendar isplate mirovina za mjesec travanj, a isplata mirovina se odgađa za nekoliko dana zbog nadolazećih Praznika rada i Uskrsa.

Novac će prvi dobiti umirovljenici samostalnih djelatnosti. Mirovina će im biti isplaćena 7. svibnja, odnosno prvog dana od početka isplate. Nakon umirovljenika iz samostalne djelatnosti, slijede umirovljenici iz poljoprivrednih i vojnih kategorija. Novac će im na računima biti 8. svibnja.

Posljednji na popisu su umirovljenici iz kategorije zaposlenih koji će novac dobiti 10. svibnja putem tekućih računa, a 13. svibnja na kućnu adresu i šaltere pošte, javile su Novosti.

Za razliku od prethodnih mjeseci, kada je isplata počinjala 2., a završavala 10. u mjesecu, ovog će svibnja isplata krenuti 5 dana kasnije, 7. svibnja, a završit će 13. svibnja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.