Prati nas

Vijesti

On u ljubav vjeruje

Umirovljenik (80) tražio ljubav, ostao je bez 8.700 eura

Idući je na potezu Općinski sud u Koprivnici gdje je prošlog tjedna stigla optužnica protiv optuženih varalica.

Objavljeno

|

U potrazi za ljubavlju, 80-godišnji podravski umirovljenik naletio je na prevaru. Pritom je izgubio 8.700 eura, nasamaren od 32-godišnjakinje i njezinih saučesnika, no zahvaljujući brzoj intervenciji policije, prevara je otkrivena.
ilustracija: S. Bura/mj

U trećoj životnoj dobi 80-godišnji podravski umirovljenik odlučio je potražiti ljubav. Okrenuo je oglasnik i potražio objave dama usamljenih srca. Bilo je to još u svibnju 2022. kada mu je za oko zapeo oglas ženske osobe u kojoj ista, bez okolišanja, traži partnera za vezu, piše Jutarnji.

Nazvao je broj mobitela iz oglasa i stupio u kontakt sa 32-godišnjakinjom koja mu je pritom ispričala srcedrapajuću priču. Osim što mu se lažno predstavila i pritom zatražila da joj za prijevoz do njegova boravišta uplati 130 eura, kroz komunikaciju s naivnim umirovljenikom nastavila mu je vješto ‘musti‘ novce.

On joj je nesebično novac uplaćivao, a ona je pronalazila razloge za uplatu još novca. Usput mu je obećavala zajednički život iako joj to nije bila opcija. Kroz nešto više od godinu dana, ukupno mu je uspjela izvući 8.700 eura.

Oglas

Vidjevši da ta ‘ljubav‘ preko oglasnika nikuda ne vodi jer mu se naglo i prestala javljati, prevareni umirovljenik se lani obratio za pomoć koprivničkoj policiji koja je vrlo brzo posložila mozaik te uz 32-godišnju prevaranticu prijavila za prijevaru i njezine pomoćnike stare 34 i 40 godina s kojima je, kako su otkrili kriminalisti, podijelila novac koji joj je dao 80-godišnjak.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.