Prati nas

Povjerljivo

Vapaj mladenke

‘Upomoć, svekrva je na vjenčanje odlučila doći u bijelom. Kako je urazumiti?’

Hrvatska mladenka dugo je zamišljala svoj idealan svadbeni dan, no buduća svekrva ‘ubila ju je u pojam’ odabirom odjeće. Odlučila je, naime, pojaviti se u bijelom, kao da nikad nije čula da se to u našem društvu smatra neprimjerenim..

Objavljeno

|

Kako se svekrva odijeva za vjenčanje sina?
ilustracija: S. Bura/mj

Očajna mladenka za pomoć se okrenula supatnicama na Facebook grupi Mamine tajne, s pitanjem: “Djevojke, kako bi vi reagirale da vaša buduća svekrva odluči nositi kompletno bijeli outfit na vašem vjenčanju?” Na to je uslijedilo više stotina odgovora. Većina ide u smjeru neodobravanja svekrvinog nauma.

“Sebe će osramotiti”

”Nisam ni znala što će svekrva odjenuti na moj dan vjenčanja, dok je nisam vidjela. Još da se i time zamaram. Neka nosi, ako je veseli. Svakako nije u vjenčanici”, napisala joj je jedna sudionica rasprave.

Druga joj potom odgovara: “Zna se da je taj dan samo mlada u bijelom! To je opća kultura! Vaša svekrva je očito sklona provokacijama, ali to ide na njenu dušu! Isto tako, ona će biti predmet ogovaranja i ismijavanja. Ne obazirite se!”

Iduća žena joj piše: “Ne bih si stvarala dodatni stres zbog nje! Svi znamo bonton i pravila ponašanja na vjenčanju, a ona će se sama osramotiti i to je to. Vi uživajte u svom vjenčanju, to je vaš dan.”

Jedna bi dama na njenom mjestu pokušala milom: “Možda nije ni svjesna da ne bi trebala odjenuti baš bijelo. Recite joj da joj ljepše stoji neka druga boja. A i ne zamarajte se time, apsolutno je nebitno što ć tko odjenuti, to je vaš dan.”

‘Moja je nosila crninu’

“Vi ste u fokusu, pa taman da i zeleno nosite. Vaš je dan, ne opterećujte se. Moja bivša svekrva je kod šogorice na vjenčanju odjenula crnu haljinu i kombinirala je uz crni šešir koji je imao mali crni veo koji ide preko lica. Kao da ide na pogreb! Nije ju voljela, pa eto, crnina provokacije radi. A šta će jadna mlada, morala je zvati crnu udovicu. Provokacija nikada ne manjka. Uživajte u svom danu. Bitno da se budući suprug i vi slažete”, osebujan je još jedan komentar.

Javila se potom jedna buntovnica: “Sad se ti nećeš udati jer će ona nositi bijelo. Nek’ nosi, ne opterećuj se. Meni je postalo suludo to gledanje boja. Bijela je bila boja nevinosti, rijetke danas nevine ulaze u brak. Jedna moja frendica se htjela udati u crnoj vjenčanici. Zasjeniti ćete je kako god okrenete, to je vaš i suprugov dan.”

Na potezu je – budući suprug

“Od toliko boja na svijetu i mogućnosti kombinacija, ako netko na nečije vjenčanje odjene bijelo, bilo da je to haljina, cipele, košulja il’ sako, pokazuje samo svoju glupost i manjak mozga. Vjerujte, to svi odmah primijete, ali vi na to ne možete utjecati i što manje mislite na to, to bolje za vas!” predlaže iduća pratiteljica Maminih tajni.

Potom je uslijedio jedan strogi savjet: “Ovo vam je idealna prilika, da vidite kakav vas brak čeka. Ako njezin sin nije sposoban sa njom popričati i objasniti joj da se to ne radi, bolje vam je ne udavati se za njega.”

Kakva su vaša iskustva sa svekrvom na vašem vjenčanju?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.