Prati nas

Vijesti

Ne zna zašto

Vilmu (94) su spakirali i izbacili iz doma: ‘Nisam ni tablete popila’

Na posve neprimjeren način starica je izbačena iz doma, a njena kći radi u Njemačkoj i ne može u tako kratkom vremenu pronaći smještaj za majku. Sada će je, kaže, morati voditi sa sobom u Njemačku.

Objavljeno

|

Vilma Gregurić i Suzana Konopljak (scr: Podravski/Youtube)

Suzana Konopljak iz Legrada ogorčena je načinom na koji su se u domu za starije odnosili s njezinom majkom. Kako kaže, vlasnik doma je njezinu majku Vilmu Gregurić (94), nakon sedam godina boravka u domu, nakon večere jednostavno “spakirao”, tvrdi na neprimjeren način, u kolica i doveo do njezine kuće. I to samo iz jednog razloga, piše Podravski list.

“Potpisali smo novi ugovor za plaćanje boravaka moje majke u domu. Željela sam u banci promijeniti svotu koju imam na trajnom nalogu. Zvala sam vlasnika doma i zatražila kopiju ugovora kako bih preko njega u banci napravila izmjene. On je na to poludio, rekao da ga više neću zajebavati, i da će mi mamu sada dopeljati doma”, objasnila nam je Suzana kako je tekao razgovor između nje i vlasnika doma.

Nije u redu, kaže Suzana, niti način na koji se odnosio prema njezinoj majci, a i sama je gospođa Vilma, iako teško govori, objasnila kako je bila uzrujana načinom na koji je ispraćena iz doma.

“Bila je gotova večera i mam su došli po mene. Bili su jako nestrpljivi, od stola su me posjeli u auto, nisam ni tablete popila, i dopeljali su me tu doma”, kazala je Vilma Gregurić za Podravski. Majka i kći pitaju se postoji li nekakav otkazni rok za učiniti nešto ovakvo, jer im to sada predstavlja veliki problem.

“Živim i radim u Njemačkoj i sad moram ženu od 94 godine voziti tamo, jer ovako brzo ne mogu naći neki smještaj. Nakon sedam godina da se ovako ponesu prema meni, nije u redu. Bila sam redovni platiša, a i prije smo imali jednu nesuglasicu i to zbog toga jer majci nisu davali tablete i ona je tad potpuno klonula. Sad su sve te pilule stavili u jednu vrećicu. Od kud da sad ja znam koja je tableta za što, to je vrlo neodgovorno. Meni izgleda da je njeno mjesto trebalo isprazniti kako bi došli drugi ljudi, možda i za nešto višu svotu”, kazala je Suzana.

Podravski list je kontaktirao i vlasnika doma za starije, no on im je poklopio slušalicu kada su mu objasnili o čemu se radi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.