Prati nas

Vijesti

513 eura?

Manipulacija statistikom neće poboljšati život umirovljenika

Je li prosječna mirovina koju iskazuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje realna? Ako je pitati Sindikat umirovljenika Hrvatske, riječ je o manipulaciji.

Objavljeno

|

Jasna Petrović odgovara Milivoju Špiki
Jasna A. Petrović (scr: HRT)

Prosječna mirovina oko milijuna i 200 tisuća umirovljenika u travnju je prvi put prešla iznos od 500 eura. No, problem je što tu mirovinu prima tek nešto više od 40 posto umirovljenika, javlja RTL.

Novu Vladu odmah će dočekati zahtjev Sindikata umirovljenika Hrvatske. Na stol će im donijeti gotovo 35 tisuća potpisa s kojima će odmah tražiti veće mirovine. Žele povećanje od 10,5 posto, novi model usklađivanja, jasno definiranu 13. mirovinu koja nije dodatak, ali i kraj diskriminacije.

“Toliko je ljudi siromašno, a najednom su jako narasle mirovine jer se zovu sveukupne. To je manipuliranje statistikom”, tvrdi Jasna A. Petrović, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, uvjerena da umirovljenicima neće biti bolje dok se ne provedu zahtjevi postavljeni peticijom.

Oglas

“Grozno i sramotno, ne dao vam Bog djeco draga da vam se to dogodi pod stare dane. Nikog nije briga više za penzionere, za jadne ljude koji gladuju. Stvarno nije nikoga briga”, kaže umirovljenica Nada Kovačević iz Zagreba s kojom je RTL-ov novinar razgovarao na Trgu bana Jelačića.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.