Prati nas

Povjerljivo

Nemirko

Mirko (60): ‘Nisam se zapustio, zato i ljubim 32 godine mlađu djevojku’

Parovi s velikom razlikom u godinama česta su meta zajedljivih komentatora koji, vjerojatno, ne razmišljaju koliko zlobni komentari mogu utjecati na žrtve koje samo žive svoj život. Priču našeg čitatelja donosimo uz neznatne redaktorske korekcije.

Objavljeno

|

Mirko Nemirko, vlasnik tvrtke za intelektualne usluge, kritizira zlobne komentare na veze starijih muškaraca i mlađih žena te dijeli svoje iskustvo o ljubavi i zdravlju u zrelim godinama. Potiče muškarce da se brinu o sebi i da ne padaju pod utjecaj negativnih stereotipa, ističući važnost ljubavi i zdravog života.
ilustracija: S. Bura/mj

Naš čitatelj koji se potpisao pseudonimom Mirko Nemirko piše nam da već duže vrijeme prati naš portal i napore da educiramo čitatelje, no odmah dodaje: “Nisam siguran da vam to polazi za rukom.” Razlog za tu kritiku su, objašnjava, komentari na objave o starijim muškarcima koji su u vezama s mlađim ženama.

“Ti ljudi koji pišu te komentare su puni su zlobe i osobnih frustracija. Zato ću vam ispričati svoju priču pa neka dušmani puknu na boku”, kaže Mirko, vitalni šezdesetogodišnji vlasnik tvrtke za intelektualne usluge.

“Nakon burnih godina provedenih u poslovnom svijetu kao poduzetnik, shvatio sam da svoje vrijeme ne smijemo uzimati zdravo za gotovo. Zato sam prošle godine odlučio više uživati u životu i polako smanjivati vlastiti poslovni angažman. Mislim raditi još najmanje deset godina, ali sada znam da ne moram raditi od jutra do mraka”, opisuje svoj put zrelih godina.

Oglas

Ona je 32 godine mlađa

U reorganizaciji života mu, kaže, najviše pomaže njegova nevjerojatna djevojka. “Ona ima 28 godina, samostalna je, inteligentna i uspješna. Završila je fakultet, ima pristojno plaćen posao i roditelji su je stambeno zbrinuli. Vaši zlobni čitatelji bi rekli da je sa mnom iz koristi, ali stvarno ne znam koja bi to korist bila. Financijski je neovisna, a naša veza je ispunjena ljubavlju, razumijevanjem i podrškom. S druge strane, moja bivša supruga je moje godište, u brak sa mnom je ušla kao nezaposlena osoba bez financijskog zaleđa pa nitko nije govorio da je sa mnom zbog novca. To sve govori o ljudima koji komentiraju.”

“Usprkos svemu, nije lako ignorirati zajedljive komentare i predrasude koje se često javljaju, posebno na društvenim mrežama. Pitam se zašto neki Jole iz Gospića ili Barbara iz Sesveta misle da imaju pravo komentirati tuđi život?” piše Mirko uvjeren da bi takve komentare trebalo ukinuti jer su, dodaje, štetni za mlade muškarce i žene kojima daju krivu predodžbu o starenju.

Dečki, nemojte se zapustiti i sve će biti okej

“Želim poručiti svim dečkima, bez obzira na dob, da ne nasjedaju na priče onih koji su se razočarali u ljubavi i iznevjerili sebe. Ne bojte se ljubavi u zrelim godinama”, navodi naš čitatelj.

“Nažalost, primjećujem da se mnogi muškarci, posebno u Hrvatskoj, zapuštaju nakon što se ožene. Alkoholizam, pušenje, loša i masna prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti uzimaju danak pa su već s četrdeset karambolirani i beskorisni u spavaćoj sobi. Isti je slučaj i sa ženama, koje se često zapuste nakon što postanu majke, udebljaju se, hodaju u neukusnoj odjeći i masne kose, fali im pola zuba. Zato nije iznenađujuće što mnogi gube vjeru u ljubav i intimnost s godinama”, analizira Mirko pa nastavlja:

“Iz svog iskustva mogu reći da ako pazite na zdravlje, ako pazite što jedete, ne pijete i ne pušite, ako kontrolirate težinu, tlak i masnoće, dovoljno spavate i bavite se sportom, vaš ljubavni život neće imati trajanje. Preporučio bih jogu koja će vam smiriti um i probuditi tijelo. Uz jogu, pokušajte planinarenje jer će vas priroda podsvjesno podsjetiti na to što znači biti muškarac. Vaša partnerica će to nagraditi.”

“I okružite se ljudima kakvi i sami želite biti. Ne brinite da nećete naći nikoga za sebe. Uvijek postoji netko komu ćete vi biti baš ta posebna osoba. Svaki održavani i zdrav muškarac može naći ljubav i u osamdesetima, baš kao što će svaki zadrigli muž koji bježi od sapuna biti ljubomoran na njega. Nemojte biti zlobni. To nije privlačno stabilnim ženama i muškarcima.”

Ljubav ne mora trajati cijeli život, ali ljubiti se mora

Često se starije muškarce osuđuje i omalovažava zbog njihovih izbora, dok se istovremeno ohrabruje stereotip o mladosti kao jedinom mjerilu ljubavi i privlačnosti, upozorava naš čitatelj. Nažalost, to rade baš stariji muškarci i žene koji tako progovaraju o sebi.

“I još nešto: ne nasjedajte na priče o jednoj ljubavi za cijeli život. To je bolesna laž. Nitko normalan ne može pomisliti da ću joj biti jedini muškarac u životu. Pripremite se za nasukavanja koji su sastavni dio dugih plovidbi”, mudro savjetuje.

“Jedna vrlo zla osoba mi je na vašoj Facebook stranici napisala da uz mene moja djevojka nikada neće biti majka. To nije točno, da smo spremni za roditeljstvo imali bismo dijete sada. Ona za sada ne želi dijete, a ja znam da sam odradio svoje očinstvo i ne želim to ponavljati. Bude li to u budućnosti prepreka, možda ćemo naći rješenje, a možda i nećemo. Možda ćemo se razići. U svakom slučaju ćemo imati godine iza sebe u kojima nismo zlobno komentirali tuđu ljubav, već smo uživali u našoj sreći”, zaključuje naš čitatelj pod pseudonimom Mirko Nemirko.

Što biste vi rekli o ovoj temi? Jeste li bili u vezi s tako velikom razlikom u godinama?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.