Prati nas

Povjerljivo

Budite sretni

Boris (57): Odustao sam od vršnjakinja, izlazim samo s mladim djevojkama

Naš čitatelj Boris, potaknut komentarima naših čitateljica na Facebooku, detaljno je objasnio zašto izlazi isključivo s mlađim djevojkama. Iako ne očekuje da će njegova ispovijest promijeniti bilo što, poručuje čitateljima da žive život u svoj njegovoj punini.

Objavljeno

|

Stariji muškarac u kasnim pedesetima i mlađa žena u tridesetima uživaju u adrenalinskom sportu u planinama, prikazujući avanturistički duh i energičan stil života.
ilustracija: S. Bura/mj

Imam 57 godina i već pet godina izlazim isključivo s mlađim ženama. To je moja svjesna odluka, iako sam se trudio svim silama suprotno. Da vam odmah kažem, ne tražim nikakve doživotne ljubavi, ne trebam nikoga da mi kuha i pere. Imam dovoljno novca da si mogu priuštiti sav rad u kući na kojeg ne želim trošiti vrijeme i ne treba mi netko da se ne podnosimo do kraja života.

Dakle, zadnjih pet godina se zabavljam isključivo sa ženama u tridesetima, ponekad i u dvadesetima. Glavni razlog je što ne dolaze s prtljagom propalih brakova, prevelikih očekivanja i željom da me preodgoje i da se doživotno skrase.

Glavni problem sa ženama kad pređu pedesetu je što su im mediji napunili glavu s glupostima da imaju pravo na sve, kako će nakon pedesete biti bolje, ljepše, poželjnije, vrjednije, u svakom pogledu savršenije nego što su bile prije dvadeset ili trideset godina. No nitko im ne govori da to ne dolazi samo od sebe i da za to treba puno rada na sebi, a taj rad nije čitanje jeftine self-help literature koje ih uvjerava da imaju pravo na sve i da će im svemir dati što god požele. Žena koja ne radi na sebi neće biti bolja s 60 nego što je bila s 30, ma koliko je šund portali uvjeravali u to. Bit će samo starija.

Oglas

Posebno u zadnje vrijeme vidim da se u medijima promovira takozvani prirodni izgled pa se ženama savjetuje da ne farbaju sijedu kosu i da se ne šminkaju. Iste te žene kasnije pišu eseje o tome kako postaju neprimjetne i da ih muškarci više ne doživljavaju privlačnima. Ma stvarno, i to bi trebalo biti iznenađenje? Za razliku od muškaraca koji su prirodno plodni do kasne starosti, sijeda kosa u žena je biološki znak za “ne zanimaju me više muškarci”. Ne krivite nas što čitamo znakove onako kako nas je evolucija naučila da ih čitamo. Nepravedno je, ali što je tu je.

Ne uspoređuj me s bivšim

Ne želim imati posla ni s njihovim strahovima i nesigurnostima, ljubomorne ispade prezirem kao i svaki pokušaj durenja, kontrole i isljedništva. Ne želim niti jednu uvjeravati da nisam kao njen bivši ili pokojni, niti želim imati posla s pedesetogodišnjim derištima oko kojih treba gacati kao po jajima, izbjegavati njihovu pasivnu agresiju ili strahovati od toga da će me sabotirati kako bi me zadržale uz sebe.

S druge strane, mlađe djevojke imaju manje životnog iskustva, što često znači i manje emocionalne prtljage. Odnos s njima je čišći. Žene mojih godina robuju svojim rutinama i navikama, dok su mlađe spremne istraživati nove ideje i prilagoditi se različitim situacijama. Mogu mi dati avanturu i slobodu.

Ljubitelj sam adrenalinskih sportova i do sada nisam pronašao niti jednu vršnjakinju koja bi me pratila u tome. Moje prirodno stanje traži mlađe partnerice. Mislim da mi i fizički više pristane mlađa partnerica. Ogledalo mi to kaže.

Površan sam, pa što?

Znam da će ovo razbjesniti mnoge vaše čitateljice koje i ne znaju drugo nego kritizirati druge, ali i fizička privlačnost igra veliku ulogu. Mlađe žene imaju tu svježinu i energiju koja me privlači. Iako to može zvučati površno, fizička privlačnost je važan aspekt svakog romantičnog odnosa. Osjećam se bolje kada sam s nekim tko ima toliko energije i života, tko me može pratiti. Da, imam 57 godina. Možda me za pet godina sruši infarkt, ali bar ću do tada živjeti punim plućima.

Ne moramo svi biti jednako nesretni

Najgore od svega je mržnja koju starije žene isijavaju prema mladim ženama i njihovim starijim partnerima. Mlađe žene ljubomorno nazivaju sponzorušama, glupačama i jadnicama koje si uništavaju budućnost. A budućnost bi, po njihovom mišljenju, trebala biti rađanje djece, odlazak na posao koji mrze i penzija u kojoj će zadriglom mužu prati gaće i bedinati unuke. Kakva sretna budućnost!

A tek mržnja prema starijim muškarcima koji imaju mlađe partnerice! Kao da smo mi krivi što volimo i što se bolje slažemo s mlađim ženama. Mogu im samo poručiti: potrudite se, budite manje zlobne, pričajte lijepo o drugim ljudima i realno procijenite što možete ponuditi pa ćete možda imati više sreće s muškarcima, a mlade žene vam neće biti konkurencija.

Je li čudno da me više privlači mlada žena koja će na Instagramu objavljivati naše sretne fotke sa snowboardanja nego vršnjakinja koja sipa svoju žuč na Facebooku? Uostalom, tko vam brani da i vi osvojite nekog mlađeg frajera?

Ovo je samo objašnjenje mog osobnog izbora. Možda sam odabirao vršnjakinje kojima sam se sviđao, ali se one nisu mogle nositi s mojim životnim stilom i odlukama. Sigurno postoje i one koje mi mogu dati ono što trebam, ali, za sada, nisam naišao na njih. Samo sam objasnio zašto stariji muškarci ponekad svjesno odabiru mlađe partnerice, ma koliko naše vršnjakinje bile frustrirane zbog toga. Život je jedan i trebamo ga živjeti sto posto bez obzira što drugi mislili o tome. Budite sretni! I zapamtite, ne možete biti sretni dok vam smeta tuđa sreća.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.