Prati nas

Vijesti

Grad Zagreb

‘Ne podržavamo Hod za život, Sud je potvrdio da to nije diskriminacija’

Organizatori Hoda za život održali su u Zagrebu javni skup kako prošle, tako i ove godine, te im nije uskraćeno pravo na javno okupljanje i slobodu govora, poručuju iz Grada Zagreba.

Objavljeno

|

Grad Zagreb ne dopušta isticanje zastava na svojim jarbolima.
foto: Sandro Bura

Županijski sud u Zagrebu je presudom od 12. lipnja još jednom potvrdio da Grad Zagreb nije diskriminirao organizatore skupa “Hod za život” time što im je uskratio postavljanje zastava na gradske jarbole.

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba ne ulazeći u meritum, već isključivo zbog formalnih razloga, odnosno nedovoljno jasnog obrazloženja, Županijski sud je ponovljenom presudom zauzeo isto stajalište kao u svojoj prvoj presudi te nedvojbeno utvrdio da uskratom suglasnosti za postavljanje zastava “Hoda za život” nije došlo do diskriminacije, objavio je Grad Zagreb.

“Zadovoljni smo ovom presudom Županijskog suda u Zagrebu. Mi smo gradska vlast izabrana demokratskom većinom zastupajući rodnu ravnopravnost i prava žena garantiranih Ustavom”, stoji u objavi.

Oglas

“Zastave na gradskim jarbolima predstavljaju vrijednosti koje zastupa Grad Zagreb te ih stoga postavljamo za skupove koje ova gradska vlast podržava ili im je suorganizator. Bili smo uvjereni da ćemo dobiti ovu sudsku bitku protiv udruge “U ime obitelji” kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj”, izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.