Prati nas

Povjerljivo

Sezame, otvori se

‘Suprug me prevario i otišao mlađoj, zašto mi opet kuca na vrata?’

Još uvijek ucviljena supruga nije se najbolje snašla kad joj je na vrata pokucao suprug koji je nedavno otišao živjeti kod nove, mlađe partnerice s kojom ju je varao. Prvi put ga je otjerala riječima da se vrati odakle je došao, ali on je uporan i pokušava opet biti intiman s njom. Pita se zašto to radi.

Objavljeno

|

Sa suprugom sam u braku 34 godine, prevario me i otišao živjeti s mlađom ženom. Zašto mi sada ponovo dolazi na vrata i želi biti intiman sa mnom?
ilustracija: S. Bura/mj

“Sa suprugom sam u braku 34 godine, prevario me i otišao živjeti s novom, daleko mlađom ženom. Zašto mi sada ponovo dolazi na vrata i želi biti intiman sa mnom?”

Zbilja je mnoge žene razljutilo ovo pitanje postavljeno na stranicama za razmjenu iskustava Quora! Nesretna je supruga dobila stotine odgovora, a među najbolje ocijenjenima jedan je zbilja konkretan, u kojem jedna žena bez puno filozofije zaključuje da njemu nedostaje ropkinja.

Ovako ona to vidi: “Ma dajte, pa vi ste žena, znate dogovor ako ste s njim 34 godine. Dopustite mi da vam objasnim. On je osvijestio da njegova nova ženica neće za njega raditi sve što ste vi radili tri i pol desetljeća. Sav njihov sjaj je nestao kad se on uselio k njoj.”

Oglas

“I nije samo do njega, već vjerujte mi, nisu rijetkost slobodne žene koje traže oženjene muškarce samo zato što su vezani i što s njom mogu biti samo honorarno. Njegov mozak koriste da im plaća račune, izvede ih van, možda odvede na nekoliko kratkih hotelskih odmora. Uviđate, nabrajam samo zabavne stvari. Da, jer kad je zabave dosta, on odveze svoju dosadnu stražnjicu kući, svojoj ženi koja mu robuje, a on dalje uživa ​​u blagodatima koje zaslužuje pravi suprug pun ljubavi”, napisala je.

Nema zabune na što je mislila, jer nabraja: “Njemu sada nedostaje netko tko bi mu skuhao nešto na žlicu, oprao mu prljavu odjeću, počisti malo, brinuo o djeci, da ne nabrajam dalje. Bolje nemojte pristati biti intimna s njim, sad ste napokon vi na redu da odlučujete. Muškarci uvijek misle da će krevet riješiti problem i da će se stvari vratiti u normalu”, upozorava ucviljenu suprugu.

Neka žanje što je sijao

Potom nastavlja: “Ne, ne rješava se to tako, svaka pametna žena to zna i ne nasjeda na njihove glupe igre. Neka lijepo vrati svojoj ženici zbog koje vas je ostavio. Nadam se da ste od njega dobili sve što vam je trebalo dok se pakirao. Znam ja takve, dati će ti sve samo da se što prije odsele k svojoj prevarantici. Nemaju vremena čak ni za poštenu svađu jer su na putu u novi, sretni život. Barem tako misle.”

“On ne zaslužuje ništa od vaše dobrote i požrtvovnosti, vrijeme je da žanje ono što je sijao. Samo mu vi možete dati vitalnu ljubav, ali, slobodno ga ostavite na tankom ledu”, završava ovaj odgovor.

‘I moj je grebao po vratima’

A onda se oglasila i žena koja je prošla to isto. “I moj je tako dolazio, cvilio je, grebao po vratima, pred susjedima klečao na koljenima. Čupao je ono malo kose što mu je ostalo na glavi, razderao je košulju dok se udarao o prsa i kleo mi se na vječnu vjernost. Znao je sve moje slabosti, ali nije znao da sam jača od njegovih gadosti meni iza leđa. Svi su mi se smijali, sad nek’ se smiju njemu. Ja hodam uzdignute glave”, glasi odgovor jedne vrlo samouvjerene žene.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.