Prati nas

Vijesti

Bile su uvjerljive

Umirovljenici u stanu čuvali pravo bogatstvo, opljačkale su ih lažne medicinarke

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju, savjetuju zagrebački plavci.

Objavljeno

|

Zbunjeni stariji par otvara vrata svog stana u Novom Zagrebu, prevaren od strane lažnih medicinskih djelatnica koje su ih opljačkale.
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebačka policija izvijestila je o slučaju za koji ne možemo reći da je neobičan, osim ako se radi o visini štete. Naime, jučer je prijavljena krađa koja se dogodila između 16. i 28. svibnja u Novom Zagrebu.

Dvije su se nepoznate ženske osobe lažno predstavile 83-godišnjaku i 79-godišnjakinji. Tvrdile su da su zaposlenice koje pružaju medicinske usluge. Nakon što su ih umirovljenici pustili u stan, uslijedio je uobičajeni scenarij za ovaj tip prijevara. Razbojnice su iskoristile nepažnju umirovljenika da bi im otuđile ogromnu svotu gotovine. Policija navodi da se radi o nekoliko stotina tisuća eura.

Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to bez prethodne provjere o kome se radi. Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe.

Oglas

Policija savjetuje građanima da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. “Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje”, navode policajci.

“Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično)”, upozoravaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.