Prati nas

Povjerljivo

Nova ljubav

Danijela (65): ‘Zaljubljena sam kao da mi je 15, nikad prije ovo nisam osjetila’

Umirovljenica Danijela (65) udovica je i donedavno je bila posvećena isključivo djeci i unucima, a onda se ludo zaljubila. Njezine misli stalno lete čovjeku kojeg voli i najveća joj je želja da počnu živjeti zajedno. Zasad je to nemoguće, ali ne prestaje se nadati da će se to ostvariti u bliskoj budućnosti.

Objavljeno

|

Danijela (65) dijeli svoju priču o ljubavi s udovcem. Razapeta između ljubavnika i obitelji, sanja o zajedničkom životu unatoč preprekama.
ilustracija: S. Bura/mj

Osjeća se, piše nam naša čitateljica Danijela (65), rastrgano između čovjeka kojeg voli te unučadi i djece koju i ona i njezin partner imaju iz brakova.

Ne žive u istome gradu i žude jedno za drugim, no više je faktora zbog kojih ljubuju na daljinu. Streme što prije utabati si zajednički životni put jer su osvijestili da više nisu mladi i da vrijeme leti.

“Udovica sam i napunila sam 65 godina. Tijekom zime iza nas upoznala sam čovjeka, koji je također udovac i silno smo se zaljubili. Nikad se nisam tako osjećala, nešto ovako silno nije mi se dogodilo čak ni u braku. Oboje smo zaključili da smo voljeli svoje supružnike, ali ovo naše je nešto drugo, zrelo, snažno, drugačije i posebno”, napisala je.

Oglas

Previše se obvezali djeci

“Ne mogu zamisliti dan i život bez njega. Non-stop mi je u mislima. Osjećam se kao djevojka od 15 godina”, priznala nam je i dodala da ipak nije sve idilično.

“Problem je taj što ne živimo u istome mjestu, on još radi jer je tri godine mlađi od mene, a ja ne vozim. I on je brižan otac i djed i jako je zauzet svojom djecom i unučadi, nisu još svi u braku, a nije još oženjen ni moj sin. Na sebe smo preuzeli previše obveza i sada ne možemo biti zajedno koliko želimo”, ukazuje nam.

Šezdesete lete

Osvijestila je, piše nadalje u povjerljivom pismu, da im šezdesete lete, svjesni su da vremena više nemaju napretek. Ma koliko brižnost prema djeci i privrženost unucima bila jaka, znaju da je pred mladima život, a njima vrijeme kao da nezaustavljivo i ubrzano curi. To je i razlog zbog kojeg se žele nauživati jedno drugoga i biti što više zajedno.

“Želim biti više s njim. Moja djeca znaju za njega i njegovi znaju za mene. Neprestano dogovaramo susrete, ali uvijek iskrsne neki problem, objema su nam djeca i unučad na prvome mjestu. Sada se već pitamo: A gdje smo tu mi? Stalno smo u kontaktu, čujemo se, ali stremimo ka tome da budemo više fizički zajedno”, zaključak je njezina pisma.

Jeste li i vi u ozbiljnim godinama doživjeli snažnu ljubav?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.