Prati nas

Povjerljivo

Sretne pedesete

Lela (58): Imam partnera za izlaske, ali u brak ne bih više ni za živu glavu

Zaljubila se u svoju srodnu dušu, piše nam naša čitateljica Lela, premlada, još je išla u školu. I njega je dotakla zaljubljenost, no bio je stariji i ubrzo se odlučio za brak s drugom ženom. Udala se kasnije i ona, ali je i dalje čeznula za prvom ljubavi. Cijelu svoju ljubavnu priču iznijela nam je u pismu.

Objavljeno

|

Lela o prvoj ljubavi i teškom braku: 'Trpjela sam zbog djece, ali sada uživam u slobodi i miru.' Saznajte više o njenoj životnoj priči.
ilustracija: S. Bura/mj

“Moja prva ljubav, dečko u kojeg sam se zaljubila, bio je moja jedina prava srodna duša. No, bio je puno stariji od mene, zreo za brak, a ja sam još završavala školovanje. On se oženio, a ostala nam je jedino nada da će nas sudbina ipak jednog dana opet spojiti”, piše na početku pisma naša čitateljica Lela.

“Stvarno smo bili zaljubljeni, i danas mislim da smo bili stvoreni jedno za drugo. No, sudbina je htjela da se i ja udam za drugoga i pristala sam na brak s muškarcem koji mi nije odgovarao po karakteru, ali je bio jako uporan. A ja,’mlada i luda’, kako se ono kaže, pristala sam”, opisuje svoj ljubavni životni put.

Sve za djecu

U braku su, piše potom, dobili dvoje djece. “Djeca su mi bila središte svijeta, a brak sam živjela po starinskom principu, u stilu ‘daj caru carevo’. Suprug je bio dominantan, ponižavao me i omalovažavao. Trpjela sam sve zbog djece”, povjerava nam.

Oglas

Kako priznaje, godinama se potajno nadala da će je život opet spojiti s njezinom prvom ljubavi. “Na žalost, ta mi se želja nije ostvarila jer je on kao mlad tragično preminuo“, otkriva nam.

Potom nam je povjerila i da je u životu dala cijelu sebe za dobrobit djecu, gurala loš brak iz godine u godinu. No, na kraju se, još relativno mlada, razboljela. “Završila sam u bolnici kad sam bila u svojim četrdesetima i tek sam tada osvijestila kakvog muža trpim pored sebe. Nije mario za mene,  čak me optuživao za bolest. Izlazio je, dolazio kući u jutarnjim satima. Naposljetku mi se narušilo i psihičko zdravlje“, priznaje gospođa Lela.

Prevara prelila čašu

Sumnjala je dugo i da ima drugu ženu. “Na kraju se i to pokazalo istinitim, i to nakon što je nekoliko godina nada mnom vršio psihičku torturu. Srećom je to danas iza mene. Sretno sam rastavljena. Iako sam u kasnim pedesetima, uživam u svakom trenutku svog duševnog mira i slobode.”

“Imam partnera za povremene izlaske. Jako smo kompatibilni, ali on zna da ja više ne želim nikoga za stalno u svom životu i to poštuje. Živim iz dana u dan, uživam, ni od koga nemam prevelika očekivanja. Oslanjam se samo na sebe i jedino se tako više neću razočarati”, zaključila je gospođa Lela svoje iskreno i povjerljivo pismo.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.