Prati nas

Ljubav

Pet tipova muškaraca s kojima zrele žene ne bi trebale gubiti vrijeme

Traženje partnera u zrelim godinama može biti zamorno i razočaravajuće. Savjetnica za veze Andrea McGinty za portal ‘Sixty and me’ analizira kojim tipovima muškaraca ne biste trebali dati priliku za drugi spoj.

Objavljeno

|

ilustracija: S. Bura/mj

Jedna od velikih prednosti slavljenja još jednog rođendana je stjecanje još jedne godine mudrosti. S našim nakupljenim životnim iskustvima trebali bismo moći prepoznati određene obrasce ili trendove kod osoba koje biramo za spojeve.

Međutim, postoje neki znakovi upozorenja koji mogu proći neopaženo. U nastavku ću nabrojati pet tipova s kojima ne biste trebali izlaziti. Ili biste trebali biti vrlo oprezni.

Tip koji vam kaže da je upravo završio dugogodišnju vezu

Ova osoba je nedavno izašla iz dugotrajne veze, bilo da je riječ o braku ili partnerstvu koje je trajalo 10, 20 ili čak 30 godina. A vaš cilj je pronaći životnog partnera. Ova dinamika ne uspijeva u 98 posto slučajeva. Iz profesionalnog iskustva savjetujem da ne ulažete prevelike nade u ovaj scenarij. Ta osoba nije emocionalno spremna.

Oglas

Primjerice, moj klijent Marko ima 66 godina. Zatražio je da ga pripremim za izlaske nakon 27 godina braka. Trebalo mu je vremena da se oporavi i prilagodi ideji da će izlaziti s novim ženama, bez ikakvog pritiska. Jasno je rekao da želi istražiti mogućnosti i samo se zabavljati barem godinu dana te da će tek nakon toga razmišljati o ozbiljnoj vezi.

Tijekom prvih spojeva bio je transparentan o svojim namjerama. Međutim, jedna žena s kojom je izašao na drugi spoj kazala mu je da ga može navesti da se predomisli. To je bio njihov posljednji susret. Bilo je očito da Marko nije bio spreman i to je otvoreno komunicirao.

Tip koji vas ne upoznaje s prijateljima

Kako se romansa razvija, vjerojatno ćete ga unutar prvih nekoliko mjeseci upoznati s nekim bliskim prijateljima i članovima obitelji. No što ako ne uzvrati i ne pruži vam priliku da upoznate osobe koje su njemu važne?

Postoje samo dva scenarija: ili nema prijatelje, a to je veliki glasni alarm, ili nešto krije. Ako nešto krije, onda je to najvjerojatnije druga veza. Oba ova scenarija nisu perspektivna za zdravu i dugotrajnu vezu.

Tip koji vam kaže da mu je bivša bila koma

Negativno govoriti o bivšima tijekom spoja nikada nije dobar pristup. To se odnosi, ne samo na prvi susret, već i na kasnije spojeve. To ukazuje na to da osoba još nije preboljela prošlu vezu, ima pesimističan pogled ili se nije učinkovito nosila s prekidom. Bez obzira na razlog, to nije tip osobe koju tražite.

Tip koji stalno gleda u mobitel

Kada provodite vrijeme s nekim tko je stalno prikovan za mobitel to pokazuje nedostatak poštovanja. Ako se ne može usredotočiti na vas čak ni kratko vrijeme, vjerojatno mu je to obrazac ponašanja. Idemo korak dalje. Ako ste bili na više spojeva s tom osobom, a ona danima ne odgovara na vaše poruke, to govori puno. Nedostatak pravovremene komunikacije jasan je znak da je najbolje prekinuti i krenuti dalje.

Tip koji naručuje samo vodu u kafiću

Vjerojatno nije zainteresiran ili nije voljan dati vam priliku. Naručena voda jasno govori da planira brzo ustati i otići, a da ne plati račun. Čak i da ne pije alkohol, može naručiti kavu ili sok. U svakom slučaju, vrijeme je da se udaljite od te osobe.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.