Prati nas

Povjerljivo

Moć ljubavi

Umirovljenica Sanja: ‘Uz sve bolesti napokon sam sretna jer sam zaljubljena’

Čovjek je u stanju dogurati i do ‘zlatnog pira’ u braku bez ljubavi, uvažavanja, zdrave komunikacije, prava na izbor. Gospođa Sanja iz Zagreba pokušala je pobjeći iz takvog braka, ali suprug bi joj svaki put prijetio smrću. Nastavljala se boriti zbog dvoje djece, a mir je pronašla tek nedavno, kao udovica.

Objavljeno

|

Čitateljica Sanja dijeli svoju priču o 47 godina trpljenja u lošem braku s posesivnim suprugom. Pronašla je radost u sinovima i unučicama, a nakon niza bolesti, našla je ljubav s muškarcem iz inozemstva.
ilustracija: S. Bura/mj

Čak 47 godina u lošem braku živjela je naša čitateljica Sanja. “Moj suprug bio je posesivan i narcisoidan čovjek. Svaki moj pokušaj da se rastanemo bio je neuspio i završavao je njegovim prijetnjama da iz braka neću izaći živa”, piše nam u uvodu.

U nastavku pisma priznaje da je svu je radost pronašla u sinovima. “Rodila sam dva sina i oni su bili svijetla točka i radost mog života. Danas su u sretnim brakovima i svatko ima po jednu slatku djevojčicu tako da sam ponosna baka”, pohvalila se ova visoko obrazovana zagrebačka baka.

Trpjela nadljudski

Vratila se potom u prošlost, kada su se u njezinom životu nizali stresovi i kad je nadljudski trpjela. “U kući u kojoj sam živjela sa suprugom i sinovima, živio je i moj otac. Kad se razbolio, njegovala sam ga punih 13 godina. Punih 13 godina nisam otišla na more ili bilo gdje na ljetovanje, radije sam se svega odrekla nego da ga dam u starački dom. Na kraju se dogodilo to da su i moj otac i moj suprug umrli u istoj godini”, piše.

Oglas

Mislila je da će sada napokon pronaći mir, ali kad se malo pribrala, uvidjela je da joj je zdravlje narušeno. “Otišla sam na sistematski pregled jer sam se jako loše osjećala. Dijagnoze su glasile: karcinom, dvije autoimune bolesti, hipertenzija, hipotireoza”, povjerava nam.

Ljubav usred pet dijagnoza

Potom nam je otkrila da joj se uslijed suočavanja s pet bolesti, dogodila ljubav. “Sudbonosni susret dogodio se nakon što sam saznala za dijagnoze. Nisam htjela vezu upravo zbog mojih bolesti, ali on je bio uporan i naša ljubav traje već dvije godine. Ta ljubav mi olakšava život iako se viđamo samo jednom mjesečno jer on živi u inozemstvu”, napisala je gospođa Sanja.

Čovjek s kojim dijeli ljubav, priznaje potom, u braku je bez ljubavi i htio se razvesti zbog nje. “Predložio mi je da bi se razveo, ali ja to ne želim. Živim sama i sretna u svojoj slobodi. Ljubav koju nas dvoje živimo je nešto prekrasno i neka tako ostane. Takvu ljubav nikada u životu nisam osjetila. Volimo se”, ne krije svoj ushit ova umirovljenica.

Za kraj je napisala da je odlučila i da će, ako jednog dana onemoća, mirne duše otići u dom za starije te se potpisala se sa ‘Zaljubljena baka’.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.