Prati nas

Vijesti

‘Nemam braniteljsku mirovinu, nisam imao za potplatiti liječnike’

Imao sam tu ‘nesreću’ da u ratu nisam bio ranjen. Ali dvije noge su mi zdrobljene. Desnu mi je zdrobio auto, a lijevu drvo u šumi. Nema pravde. Mislim da zaslužujem mirovinu. Pitao sam, ali ništa od toga. Zato ima lažnih branitelja, više od pet hiljada.

Objavljeno

|

Kako do lažne mirovine?
foto: Pixabay/MV

Zoran Kolarić (43) iz Srijema hrvatski je branitelj koji je pet i pol godina proveo u Pumama varaždinske 7. gardijske brigade. Za Podravski.hr ispričao je ono o čemu se priča ispod glasa, a to su protuzakonski dodijeljene braniteljske mirovine.

Kolarić je invalid i da bi preživio prodaje grah u par kilometara udaljenoj Lepavini do koje ide pješice . Kao branitelj prima opskrbninu od 1.300 kuna i to su mu sva primanja. “Mirovinu nemam, nisu mi je dali. Imaju je oni koji su se ulizivali i platili doktore, a ja nisam imao novca i evo”, ispričao je. Dodaje da je uniformu skinuo  2000. godine i od tada je povremeno radio kod privatnika na šumarskim poslovima. Kaže kako će za dvije godine, kad navrši 45 godina, steći pravo na invalidsku mirovinu.

“Imao sam tu ‘nesreću’ da u ratu nisam bio ranjen. Ali dvije noge su mi zdrobljene. Desnu mi je zdrobio auto, a lijevu drvo u šumi. Nema pravde. Mislim da zaslužujem mirovinu. Pitao sam, ali ništa od toga. Zato ima lažnih branitelja, više od pet hiljada”, tvrdi ovaj ogorčeni veteran Domovinskog rata.

Oglas

Smatra da sustav brige o braniteljima nije dobar jer, s jedne strane, država plaća potpore i mirovine ljudima koji nisu vidjeli pušku, a s druge strane vojnici koji su uniformu nosili godinama, poput njega, dobivaju toliko malo novca da se s njim ne može normalno živjeti, piše Podravski.hr.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.