Prati nas

Mozaik

potez pravog poslodavca

Posebne poslovne pogodnosti za radnice u menopauzi

Ovim potezima nadaju se okončati stigmu u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Objavljeno

|

foto: silviarita/Pixabay

Britanski Channel 4 lansira politiku menopauze za svoje zaposlenice, piše Guardian. Namjera je normalizirati nešto što se često smatra tabu temom.

Podrška zaposlenicama koje proživljavaju simptome menopauze poput valunga, tjeskobe i premorenosti uključivati će mogućnost fleksibilnog radnog aranžmana i plaćenog godišnjeg odmora ukoliko se zaposlenice ne osjećaju dobro.

Mjere, u čijem je provođenju Channel 4 predvodnik u Velikoj Britaniji, uključivati će i privatno, rashlađeno i tiho radno okruženje te evaluaciju radnog mjesta kako bi se osiguralo da radno okruženje neće pogoršati njihove simptome.

Oglas

Ova medijska kuća se nada da će se ovim potezima okončati stigma u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Channel 4 najavio je svoju akciju na Svjetski dan menopauze koji se obilježava 18. listopada. Alex Mahon, vodeći čovjek Channela 4 izjavio je: “Channel 4 ovim normalizira tabu temu tako što je čini vidljivijom, a nadamo se da će potaknuti i druge u našem sektoru da poduzmu slične akcije kako bi podržali zaposlene žene da lakše prožive ovu tranziciju. Željeli smo otvoriti razgovor te potaknuti medijsku industriju da počne pričati više o tome kako se može poduprijeti žene koje prolaze menopauzu.”

Istraživanja pokazuju da 59 % žena sa simptomima menopauze tvrdi da se oni negativno odražavaju na njihov posao.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.