Prati nas

Vijesti

Zimski režim

Nove mjere u Zagrebu: Maske i na otvorenom, kontrola noćnih okupljanja oko HNK

Što se javnog prijevoza za Sve Svete tiče, već 24.10. kreće pojačan broj autobusa i tramvaja prema područjima gdje su groblja.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

U Zagrebu su jučer evidentirana 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je javnosti Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Osim toga, objavio je i nove mjere.

“Obavezno je korištenje maski za lice u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti. Obavezno je korištenje i na otvorenom gdje nije moguće držati distancu i negdje vani, tamo gdje se ne može ostvariti razmak od dva metra”, kazao je Šostar.

Uz to, povećat će se i broj tramvaja i autobusa, prema mogućnostima te se će kontrolirati neformalna okupljališta kao što je plato oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. “Javno okupljanje je ustavna kategorija i ne možete je zabraniti. Ako se ponašate odgovorno, morali bi oni i koji se okupljaju shvatiti situaciju. Ako se ne budu pridržavali uputa, bit će upozoreni. Razumijem potrebu za socijalizacijom, ovo su iznimni uvjeti, u ovom trenutku neće policija kažnjavati, ići će s mjerama upozorenja”, rečeno je na konferenciji za medije.

Što se javnog prijevoza za Sve Svete tiče, već 24.10. kreće pojačan broj autobusa i tramvaja prema područjima gdje su groblja. “Molimo sugrađane da planiraju odlazak da se izbjegne najveća gužva”, rekao je Šostar najavljujući da će od tada ZET voziti s 30% više kapaciteta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.