Prati nas

Vijesti

Glasanje

Sabor odbio Hreljin prijedlog za povećanje cenzusa za dopunsko zdravstveno

Jednoglasnu potporu zastupnika dobio je zakon po kojem beneficirani staž mogu dobiti i osobe s invaliditetom oboljele od izuzetno teških bolesti.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Sabor nije podržao izmjene Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, a koje je predložio Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika. HSU je odbijenim izmjenama predložio povećanje cenzusa za ostvarenje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna na 2.000 kuna mjesečno, odnosno 2.500 kuna za samce.

Jednoglasnu potporu zastupnika dobio je zakon po kojem beneficirani staž mogu dobiti i osobe s invaliditetom oboljele od izuzetno teških bolesti.

Zastupnici su, na Vladin prijedlog, odgodili popis stanovništva. Zbog epidemiološke situacije sa epidemijom COVID-19, plan je da se popis provede u dvije faze, od 13. rujna do 17. listopada. U prvoj bi se provodio samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani, a u drugoj bi to na terenu obavljali popisivači, osobnim intervjuom sa stanovništvom. Popis će se, ne promjeni li se nešto u međuvremenu, obaviti na proljeće iduće godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.