Prati nas

Vijesti

Gradska kuća

Gradonačelnik Tomašević: Na stavci domova za starije nedostaje još 20 milijuna kuna

Istaknuo je da su uštede ostvarene na više strana, na Gradskom uredu za graditeljstvu ušteđeno je čak 160 milijuna kuna.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević (screenshot: HRT)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na tiskovnoj konferenciji objavio je da je njegova garnitura napravila značajne uštede rebalansom proračuna no i da su dubioze koje je za sobom ostavio Milan Bandić veće i teže od očekivanog.

“Prilikom našeg rada s Uredima vezano uz uštede, počeli su izlaziti novi financijski kosturi iz ormara, koji nisu bili prikazani u proračunu ili su bili prikazani u nerealnim iznosima i na to su otišle ove naše uštede od 400 milijuna kuna”, objasnio je Tomašević.

“U mjesnoj upravi pojavio se dodatni iznos od 100 milijuna kuna potreban za troškove čišćenja cesta nakon potresa i održavanje cesta. Na domovima za starije nedostaje na kraju godine oko 20 milijuna kuna. Na mjeru Roditelj odgojitelj, unatoč tome što su zaustavljene prijave, na toj poziciji nedostaje još 15 milijuna kuna da bi se isplatile potpore do kraja godine. Nije bilo stavke za održavanje tramvajskih pruga u iznosu od 36 milijuna kuna, ne postoji takva stavka u proračunu”, dodao je.

Kao problematičnu stavku naveo je ZET za koji će se morati osigurati 80 milijuna kuna kako bi se mogli prijaviti za EU projekt. “700 milijuna kuna je trenutna subvencija koja ide iz proračuna za ZET i još se treba povećati za 80 milijuna”, kazao je gradonačelnik i dodao da se cijena karte neće mijenjati.

Istaknuo je da su uštede ostvarene na više strana, na Gradskom uredu za graditeljstvu ušteđeno je čak 160 milijuna kuna. “Kratkoročne obveze koje smo naslijedili su velike i razgovaramo s bankama, radi se revizija, kako bi došli do vremena koje će biti potrebno za restrukturiranje. Morat ćemo rashode znatno smanjivati u sljedećoj godini. Sve je na stolu”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.