Prati nas

Show

Neugodna situacija

Emisija plinova: Biden je pustio vjetar pred Camillom. Kako si može pomoći?

Predsjednik svjetske velesile mogao bi se pozvati na stručnjake koji tvrde da starije osobe ispuštaju više vjetrova zahvaljujući metabolizmu koji se s godinama usporava.

Objavljeno

|

Joe Biden (foto: David Lienemann/White House)

Kao da je nošena divljim vjetrom, vijest o neugodnosti koju je doživio američki predsjednik Joe Biden (78) obišla je svijet. Naime, Biden je ispustio vjetar dok je razgovarao s vojvotkinjom od Cornwalla na konferenciji o klimatskim promjenama UN-a (COP26) u Glasgowu.

Čini se je upravo vojvotkinja, Camilla Parker Bowles, obznanila tu informaciju koja je samo kap u moru neugodnih situacija u kojima se američki prisjednik našao. “Bio je dug i glasan te ga je bilo nemoguće ignorirati”, otkrio je neimenovani izvor New York Posta i dodao: “Camilla ne prestaje govoriti o tome.”

Vremešni predsjednik svjetske velesile mogao bi se pozvati na stručnjake koji tvrde da starije osobe ispuštaju više vjetrova zahvaljujući metabolizmu koji se s godinama usporava. Hrana se duže zadržava u probavnom sustavu, a i probava proizvodi manje enzima i kiseline potrebne za razgradnju hrane.

Uz to, probavni sustav sastavljen je od mišića koji slabe s vremenom, a to usporava probavu i posljedično vodi k pojačanom stvaranju vjetrova. Osim toga, i neki lijekovi mogu uzrokovati ovu neugodnu situaciju.

Ako je pitati liječnike, američki predsjednik trebao bi pripaziti na prehranu kako bi prevenirao buduće vjetrovite ispade. Prije svega, trebao bi piti dovoljno vode, vježbati, izbjegavati mlijeko i mliječne proizvode te povrće koje izaziva nadutost, jačati mišiće zdjelice Kegelovim vježbama te prestati žvakati žvakaće gume.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.