Prati nas

Show

Visoki gost

Macron pozvao Terezu na večeru. ‘Osjetio je moj temperament!’

Tereza se pohvalila francuskom predsjedniku da je ona prva na svijetu izvela Larinu pjesmu.

Objavljeno

|

Francuski predsjednik Emmanuel Macron zvijezda je dana u Hrvatskoj. U službeni posjet stigao je bez supruge Brigitte, a glavni posao bio mu je potpisivanje ugovora o prodaji borbene eskadrile Hrvatskoj. Ipak, kada nije radio, Macron je uživao u razgledanju hrvatske metropole, ali i u druženju s ljudima koje je za svečani ručak u Hotelu Esplanade okupio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Među uzvanicima bila je i proslavljena hrvatska pjevačica Tereza Kesovija koja je značajan dio karijere ostvarila u Francuskoj. U toj je zemlji još 1965. godine pjevala “Larinu pjesmu” iz filma “Doktor Živago”. Za svoga boravka u Francuskoj surađivala je s poznatim zvijezdama kao što su Serge Lama, Tino Rossi, Gilbert Bécaud i Rita Pavone. Vrhunac je njen solistički koncert u pariškoj Olympiji održan 1988. godine.

“Ministar Ćorić me doslovno odveo ispred predsjednika Macrona kako bi održala kratki govor. Kada je desert stigao na stol zapjevala sam predsjedniku i premijeru pjesmu La Chanson De Lara. Gospodin Plenković mi je u jednom trenutku rekao da uzmem mikrofon, ali meni je bilo dovoljno da samo za njih pjevam”, izjavila je Tereza za RTL.

“Oduševljen je bio i vidjela sam mu u očima koliko mu je drago. Odmah je osjetio moj temperament. Uspjela sam mu reći da sam ja prvi interpretator te pjesme u svijetu”, rekla je Tereza pa otkrila kako ju je francuski predsjednik pozvao na večeru kao počasnog gosta u njegovoj zemlji. “To je lijepa gesta koju sam primila s radošću, ali doista ne znam hoću li otići”, rekla je Tereza za RTL.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.