Prati nas

Vijesti

Drsko

U crkvi je opljačkana starica, policija moli za oprez

Ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje, odnosno na javnim mjestima gdje isti nisu pod vašim stalnim nadzorom – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez torbe ili sadržaja iz nje.

Objavljeno

|

kako držati ruke za vrijeme molitve?
ilustracija: S. Bura/mj

Policija je zaprimila prijavu 87-godišnjakinje o krađi koja se desila na području Umaga. Kako javlja Policijska uprava istarska, mepoznati je počinitelj 7. travnja u večernjim satima, dok se žena nalazila u crkvi, otuđio torbicu.

U torbici su bili dokumenti, bankovne kartice, mobilni uređaj, naočale i novac, čime je 87-godišnjakinja oštećena za nekoliko stotina eura. Policija nastavlja poduzimati mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti djela i pronalasku počinitelja.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe.

Krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ”prometnim” mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga osoba otuđuje predmet i predaje ga trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Nekoliko korisnih savjeta kojima možete izbjeći krađu:

  • ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje, odnosno na javnim mjestima gdje isti nisu pod vašim stalnim nadzorom – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez torbe ili sadržaja iz nje
  • torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga
  • novčanik nikako ne nosite u stražnjim džepovima jer je lopovima laka meta
  • ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata 
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.