Prati nas

Vijesti

Romantična prijevara

Varaždinska umirovljenica željna ljubavi ostala je bez životne ušteđevine

Žrtva je, izvještava policija, dobila poruke od navodnog dostavnog poduzeća koje joj je potvrdilo zaprimanje paketa i zatražilo plaćanje osiguranja, dostave paketa i plaćanje carine.

Objavljeno

|

Kako se boriti s depresijom i gubitkom životnog smisla?
ilustracija: S. Bura/mj

Varaždinska policija zaprimila je kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Žena je u svibnju na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom koja ju je uvjerila da se poznaju od ranije i da se on nalazi u Americi.

Kako je žrtva navela, prevarant joj je obećao romantičnu vezu odnosno da će doći živjeti sa njom u Hrvatsku. Nakon toga je od njega dobila poruku da je krenuo na put te da su ga na putu zarobili, a da je on na njezino ime poslao paket sa obiteljskom ušteđevinom i zlatom kako bi ga ista preuzela.

Žrtva je, izvještava policija, dobila poruke od navodnog dostavnog poduzeća koje joj je potvrdilo zaprimanje paketa i zatražilo plaćanje osiguranja, dostave paketa i plaćanje carine. Na društvenoj mreži je potom dobila obavijest o nasljedstvu-darivanju 380.000 eura, ali uz uvjet da prvo mora platiti neke troškove, da bi ista potom u nekoliko navrata izvršila uplate raznih iznosa na razne inozemne račune otvorene u Italiji i Španjolskoj.

Oglas

Kako paket kao ni nasljedstvo nije dobila shvatila je da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 22.000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.