foto: stock.xchng

Godine donose samopouzdanje

Autor: • 14. 03. 2014. • Aktivno starenje1362 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Starenje je proces koji se ne da zaustaviti. No ne bi ga ni trebalo zaustavljati s obzirom da godine donose i neke vrlo važne prednosti. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da razina samopouzdanja s godinama značajno raste, pa se čak 76% ispitanika osjeća bolje i sigurnije u sebe s 50 nego s 20 godina.

Također, istraživanje je pokazalo da je trećina žena zadovoljnija svojim izgledom u kasnijoj dobi nego kad su bile vrlo mlade, a čak svaka sedma ispitanica potvrdila je i da se tek nakon pedesete godine počela osjećati vitalno i seksipilno kao nikad u životu.Iako godine donose promjene na tijelu i licu, polovina ispitanika je rekla kako više voli svoje tijelo sada nego kad su bili vrlo mladi, što ima veze s općenito zrelijim stavom o životu i samopouzdanjem.

Dok su mlađe žene opsjednute brojanjem kalorija, one starije rekle su kako ih količina unešenih kalorija više ne zabrinjava i kako više osluškuju vlastito tijelo kad je o prehrani riječ. Također, trećina ispitanica je rekla kako su počele intenzivnije vježbati tek nakon pedesete što je rezultiralo povećanjem tjelesne energije i općenito boljim zdravstvenim stanjem.

Naposlijetku, žene nakon pedesete zadovoljnije su i u svoji vezama i odnosima s obitelji i prijateljima, svemu pristupaju opuštenije jer se više nikome ne moraju dokazivati, zaključak je istraživanja koje prenosi DailyMail.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.