Prati nas

Aktivno starenje

Godine donose samopouzdanje

Dok su mlađe žene opsjednute brojanjam kalorija, one starije rekle su kako ih količina unešenih kalorija više ne zabrinjava i kako više osluškuju vlastito tijelo kad je o prehrani riječ. Također, trećina ispitanica je rekla kako su počele intenzivnije vježbati tek nakon pedesete što je rezultiralo povećanjem tjelesne energije i općenito boljim zdravstvenim stanjem.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Starenje je proces koji se ne da zaustaviti. No ne bi ga ni trebalo zaustavljati s obzirom da godine donose i neke vrlo važne prednosti. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da razina samopouzdanja s godinama značajno raste, pa se čak 76% ispitanika osjeća bolje i sigurnije u sebe s 50 nego s 20 godina.

Također, istraživanje je pokazalo da je trećina žena zadovoljnija svojim izgledom u kasnijoj dobi nego kad su bile vrlo mlade, a čak svaka sedma ispitanica potvrdila je i da se tek nakon pedesete godine počela osjećati vitalno i seksipilno kao nikad u životu.

Iako godine donose promjene na tijelu i licu, polovina ispitanika je rekla kako više voli svoje tijelo sada nego kad su bili vrlo mladi, što ima veze s općenito zrelijim stavom o životu i samopouzdanjem.

Dok su mlađe žene opsjednute brojanjem kalorija, one starije rekle su kako ih količina unešenih kalorija više ne zabrinjava i kako više osluškuju vlastito tijelo kad je o prehrani riječ. Također, trećina ispitanica je rekla kako su počele intenzivnije vježbati tek nakon pedesete što je rezultiralo povećanjem tjelesne energije i općenito boljim zdravstvenim stanjem.

Naposlijetku, žene nakon pedesete zadovoljnije su i u svoji vezama i odnosima s obitelji i prijateljima, svemu pristupaju opuštenije jer se više nikome ne moraju dokazivati, zaključak je istraživanja koje prenosi DailyMail.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.