Prati nas

Show

Lustig uvršten u 50 najznačajnijih producenata svih vremena

Ovaj dvostruki oskarovac zauzeo je 29. poziciju, pretekavši tako legendarne producente poput Williama Wylera (Ben Hur), Waltera Miricha (Priča sa zapadne strane) i Davida Browna (Ralje).

Objavljeno

|

Andreas Maislinger i Branko Lustig (foto: Wikimedia)

Na popisu 50 najvećih holivudskih producenata svih vremena koji je nedavno objavio The Daily beast, našlo se i ime Branka Lustiga. Ovaj dvostruki oskarovac zauzeo je 29. poziciju, pretekavši tako legendarne producente poput Williama Wylera (Ben Hur), Waltera Miricha (Priča sa zapadne strane) i Davida Browna (Ralje).

Glasoviti hrvatski producent židovskog porijekla, rođen 1932. godine u Osijeku, može se pohvaliti doista zavidnom karijerom. Nagrade Oscar i Zlatne globus je zaslužio producirajući filmove poput ‘Gladijatora’ i ‘Schindlerove liste’ u koju je pretočio i neka vlastita iskustva i koncentracijskih logora. Naime, Lustig je kao maleni dječak tijekom Drugog svjetskog rata bio u logorima Auschwitz i Bergen-Belsen.

Branko Lustig 2013. godine preselio se iz Los Angelesa ponovno u Hrvatsku i trenutno živi u Zagrebu. Dakako, film je i dalje njegova glavna peokupacije te, među ostalim, organizira Festival židovskog filma koji se uspješno održava već sedmu godinu zaredom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.