Prati nas

Show

Pripremite se za Oskare. Hollywood je spreman!

Sve je spremno za ovogodišnju 86. po redu dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar. Hollywoodska krema priprema svečane toalete za najznačajniji crveni tepih u godini, a sve su oči uprte u nominirane koji će se u nedjelju navečer okupiti u Kodak Theatru u Los Angelesu kako bi nazočili proglašenju najboljih.

Objavljeno

|

Sve je spremno za ovogodišnju 86. po redu dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar. Hollywoodska krema priprema svečane toalete za najznačajniji crveni tepih u godini, a sve su oči uprte u nominirane koji će se u nedjelju navečer okupiti u Kodak Theatru u Los Angelesu kako bi nazočili proglašenju najboljih.

Nominirani za najbolji film

‘Američki varalice’, redatelja Davida O’Russella, koji priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa.

 

‘Kapetan Phillips’, redatelja Paula Greengrassa, istinita je priča s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, o otmici američkog teretnog broda MV Maersk Alabama od strane somalijskih gusara, prvoj takvoj u više od 200 godina.

 

‘Dobri dileri iz Dallasa’, redatelja Jean’Marca Valleea s Matthewom McConaugheyem u glavnoj ulozi, priča priču o Ronu Woodroofu, električaru i povremenom jahaču bikova, koji završi u bolnici gdje dozna da ima HIV i da će umrijeti u roku 30 dana. Ljut je i gnjevan. Ubrzo doznaje da mu tretman pod nazivom AZT može produljiti život.

 

‘Gravitacija’ redatelja Alfonsa Cuarona, sa sandrom Bullock i Georgeon Clooneyem, govori o doktorici Stone koja odlazi na svoju prvu misiju u svemir s iskus¬nim astronautom Mattom Kowalsokim kojemu je ovo posljednji let. Međutim, prili¬kom rutinske svemirske šetnje dogodi se katastrofa i Stone i Kowalski se odvajaju od shuttla, lebdeći bespomoćno u beskrajnu tamu.

 

‘Nebraska’, redatelja Alexandera Paynea, je humoristična drama koja govori o starcu koji neprestano pokušava pobjeći iz svoje kuće u Montani kako bi otišao u Nebrasku pokupiti nagradu za koju misli da je dobio na okladi.

 

‘Philomena’, redatelja Stephena Frearsa, s Dame Judy Dench u glavnoj ulozi, je istinita priča o ženi koja pokušava pronaći sina kojeg su joj oteli i dali na usvajanje bogatoj američkoj obitelji nakon njezina poroda kad je završila u samostanu zato jer joj je kao samohranoj ženi bilo zabranjeno biti majkom.

 

‘Vuk s Wall Streeta’, redatelja Martina Scorsesea, s Leonardom di Caprijem u glavnoj ulozi, također je istinita priča o kontroverznom brokeru s Wall Streeta koji je 2003. osuđen na četiri godine zatvora zbog pronevjere 200 milijuna dolara.

 

‘12 godina ropstva’, redatelja Stevea MacQueena, istinita je priča o slobodnom čovjeku Solomonu Northupu koji je bio drogiran, otet i prodan u roblje u Americi 1850-ih godina gdje je trpio dugogodišnje zlostavljanje.

 

‘Ona’, redatelja Spikea Joneza, neobičan je futuristički film s Joaquinom Phenixom u glavnoj ulozi, o čovjeku koji se zaljubi u operativni sistem svog računala.

 

 Nominacije za najboljeg glavnog glumca

Christian Bale – ‘American Hustle’

Bruce Dern – ‘Nebraska’

Leonardo DiCaprio – ‘The Wolf of Wall Street’

Chiwetel Ejiofor – ’12 Years a Slave’

Matthew McConaughey – ‘Dallas Buyer’s Club’

 

Nominacije za najbolju glavnu glumicu

Amy Adams – ‘American Hustle’

Meryl Streep – ‘August: Osage County’

Cate Blanchett – ‘Blue Jasmine’

Sandra Bullock – ‘Gravity’

Judi Dench – ‘Philomena’

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.