Prati nas

Aktivno starenje

Phill Collen: ‘S 56 godina osjećam se bolje nego s 30’

Gitarist legendarnog heavy metal benda Def Leppard, Phill Collen, s 56 godina izgleda bolje od mnogid tridesetogodišnjaka, a kako sam priznaje, I osjeća se bolje nego kad je bio puno mlađi. Za Bilboard Magazin u tri je jednostavne točke objasnio u čemu je trik.

Objavljeno

|

Phill Colen na koncertu u Bukureštu 2008. (foto: BigStock)

Phill Collen, Gitarist legendarnog heavy metal benda Def Leppard, s 56 godina izgleda bolje od mnogid tridesetogodišnjaka, a kako sam priznaje, I osjeća se bolje nego kad je bio puno mlađi.

Za Bilboard Magazin u tri je jednostavne točke objasnio u čemu je trik:

1.

Vježbajte – dvostruko. Na našoj posljednjoj turneji trenirao sam kickboxing s Jeanom Carrillom, europskim Muay Thai šampionom. Sada dižem utege ujutro i radim kardio vježbe poslijepodne – najčešće preskačem uže. Na turneju nosim sa sobom tešku vreću za boks kao i utege i klupu za dizanje utega.

2.

Ostavite meso. Vegetarijanac sam već 32 godine, a vegan posljednje 4. To je najvažnija stvar ako želite biti u formi. U posljednje vrijeme jedem pretežno sirovu hranu. Nedavno sam probao sirovu pizzu s avokadom, povrćem i dehidriranim lukom. Ne biste vjerovali kakvog je fantastičnog okusa!

3.

Žestoko sam partijao o svoje vrijeme. Redovito mi se događalo da se onesvijestim i ne znam što se događa, pa sam jednostavno – prestao. Kad sam se prestao oporavljati od mamurluka, ustanovio sam da imam nekoliko sati viška svakoga dana pa sam počeo trčati. Nisam baš ljubitelj trčanja, ali počeo sam primjećivati promjene. Osjećate se budnijima. Danas se osjećam puno bolje nego kad sam imao 30 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.