Prati nas

Show

Playboyeve seksi bake opet pred objektivom

Playboyeve zečice iz sredine prošlog stoljeća i danas izgledaju odlično. Nije im žao što su pokazale sve pred objektivima najpopularnijeg muškog magazina i tako postale mokri san milijuna mladića i muškaraca diljem svijeta.

Objavljeno

|

Seksi bake
Dolores del Monte (82), foto: New York Magazine

Što se događa sa životom nakon poziranja za Playboyevu duplericu? Na ovo je pitanje odgovorio  New York Magazine zaronivši u arhivu najpoznatijeg muškog časopisa sve tamo do 1954. godine. Iako nekima od tih raskošnih djevojaka danas nema niti spomena, mnoge su postigle zavidnu karijeru i ne srame se ponovno stati pred objektive. Doduše, u nešto čednijem izdanju. Zapravo, dobar dio njih se i danas sastaje sa svojim obožavateljima na konvencijama zečica, gdje ih s čežnjom gledaju nekadašnji mladići koji su uz Playboy stasali u drugoj polovici prošlog stoljeća. Prilika je to i za mlađe generacije da dobiju autogram i da se uživo upoznaju sa nekadašnjim seks simbolima koje viđaju na stranicama vintage magazina. Evo kako se one sjećaju svojih karijera zečica.

Dolores del Monte (82), Miss ožujka 1954, stručnjakinja za odnose s javnošću

Ranije sam pozirala u kupaćem kostimu. Na snimanju za kalendar su mi dali ogrtač i rekli mi da se javim kad se skinem. Mislila sam da to nitko neće vidjeti. Kalendare s golim ženama sam viđala samo u auto-moto trgovinama. Kasnije su mi javili da moje fotografije žele staviti u časopis, ali mislila sam da će to biti neka druga fotografija. Sada sam jako ponosna na tu fotografiju koja visi u mojoj kući, ali i kućama mnogih drugih. Možda nije prikladna za dnevni boravak.


Tko su Playboyeve zečice?

Laura Aldridge (59) i Marilyn Cole Lownes (65), foto: New York Magazine

Laura Aldridge (59), Miss veljače 1976, stilistica, dekoraterka

Većinu muškaraca nije interesirala moja pamet. Mislim da su se željeli samo poševiti. Moj pokojni suprug je valjda bio jedini muškarac koji nije mislio da je Playboy cool. Mislio je da Hugh Hefner, izdavač Playboya, iskorištava žene. Kad je moja kćerka s 10 godina pronašla Playboy u tatinoj sobi, rekla sam joj da sam bila zečica. Pitala je smije li vidjeti tu fotografiju. Rekla je da joj se sviđa. Obje moje kćeri su supermodeli.

Marilyn Cole Lownes (65), Miss siječnja 1972, novinarka

Radila sam kao činovnica u Portsmouthu. Prijateljica koja se je odselila u London mi je rekla da postoji klub u kojem se trebam samo smješkati da bih zaradila puno novca. Na razgovoru za posao smo morale nositi kupaće kostime. Moj budući suprug, menadžer londonskog Playboy kluba, me je uočio među tim djevojkama. Velika prednost toga što sam bila zečica jest da sam uvijek u novčaniku imala toliko novca da sam mogla sjesti na avion i otići nekamo, ako sam to htjela. Svojim smo novcem plaćale pića, ulaske u klubove, što nam je dalo osjećaj moći i slobode. Sve smo bile promiskuitetne.

Gdje naći seksi bakice?

Helena Antonaccio (65), foto: New York Magazine

Helena Antonaccio (65), Miss lipnja 1969, stručnjakinja za pse

Nakon srednje škole sam u New Yorku upisala tečaj za modele. Mislili su da sam previše djevičanska, nedovoljno seksi. Ali, zaposlila sam se u Playboyevom klubu. Znala sam da je to ulaznica za Playboy. Čak nisam prošla ni tečaj za zečice. Kada uđete u Playboyevu palaču, dobijete batlera i sluškinju, samo vas vozaju u limuzini, peru vam rublje. To je sjajno. Vježbam tri sata dnevno. Tijelo je naš hram, zašto se ne brinuti o njemu?

Tko se je slikao gol za Playboy?

Candace Jordan (60) i Janet Lupo (64), foto: New York Magazine

Candace Jordan (60), Miss prosinca 1979, društvena kroničarka

Bila sam najbolja učenica u svojoj srednjoj školi u Dupou u Ilinoisu. Čak sam i dobila stipendiju za fakultet, ali sam se na smrt dosađivala pa sam potražila drugi životni put. Jedinica sam pa su mi sve te Playboyeve cure bile kao sestre. Feministice kažu da smo pristale biti objekti, a ja ih pitam je li nas netko prisilio pištoljem da se slikamo za duplericu. Ne, to je bio moj slobodan izbor i to je ono što bi emancipacija trebala biti. Nakon Playboya sam bila model, glumila sam i prostitutku u filmu s Tomom Cruisom. Mnoge od nas još uvijek idu na okupljanja s obožavateljima.

Janet Lupo (64), Miss studeni 1975, poduzetnica, agentica za nekretnine

Dobila sam posao u Playboyevom klubu u New Jerseyu. To je bilo obiteljsko mjesto na kojem smo posluživale i puno djece. Tu su me i pitali bi li se slikala za duplericu.  Na početku nisam pozirala potpuno naga. Nosila sam bakino donje rublje. Ali jednog je dana ogrtač skliznulo s mene, a fotograf je nastavio slikati. Drugog dana sam vidjela fotografije,a on mi je rekao kako ne izgledaju vulgarno ni loše. Osvojio me je, jer je razgovarao sa mnom kao s ljudskim bićem.

.

Show

Josipa Lisac je dobitnica Porina za životno djelo. Na sceni je više od 50 godina

Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Objavljeno

|

Autor

Upravni odbor Porina, najprestižnije domaće diskografske nagrade, objavio je danas da će nagradu za životno djelo ove godine, uz dirigenta Tomislava Uhlika, dobiti i pjevačica Josipa Lisac. Statua Porina, klesana od bračkog kamena, bit će joj uručena na svečanoj 27. dodijeli nagrada.

Kako stoji u obrazloženju, Josipa Lisac hrvatska je glazbena diva koja na sceni djeluje više od 50 godina. Naglašenog pjevačkog identiteta protkanog različitim glazbenim stilovima, posebna je po svojoj specifičnoj boji glasa koji seže od kontraalta do soprana, scenskoj pojavi kao i odličnim interpretacijskim sposobnostima.


Početak u zboru

Glazbenu karijeru započela je kada je imala samo deset godina u Dječjem zboru Radiotelevizije Zagreb, 1967. godine postala je pjevačica grupe O’Hara, a nedugo zatim i grupe Zlatni akordi. Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Sudbinski Karlo Metikoš

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem potpuno zaokružuje njen glazbeni i životni put. Metikoševo iskustvo i snažna autorska osobnost uobličava Josipu Lisac kao jedinstvenu umjetnicu i ženu. Njihov prvi zajednički album “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973. godine do danas je jedan od najboljih konceptualnih rock ostvarenja, antologija hrvatske diskografije. Isti album dobitnik je Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe 2015. godine.

Ovo joj je 23. Porin

Koncerte posvećene Karlu Metikošu Josipa je počela održavati godinu dana nakon njegove smrti, od 1992. godine, svakog 10. prosinca, a upravo je za “Koncert u čast Karla Metikoša” 1996. godine Josipa osvojila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Dobitnica je čak 22 Porina u različitim kategorijama sa svojim suradnicima, a sada se ovoj velikoj kolekciji pridružuje i Porin za životno djelo.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP