Kada ljudima rastu treći zubi?
Iliustracija (foto: BigStock)

Split: Prabaki (93) i praunuci niknuo zub u istom danu

Autor: • 15. 10. 2014. • Aktivno starenje1624 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U Kaštel Gomilici kraj Splita dogodio se doista nesvakidašnji događaj: praunuci i prabaki u istome je danu niknuo novi zub, piše Slobodna Dalmacija. I baka i malena zovu se Luce; i dok je djevojčici tek nešto manje od dvije godine, baka će uskoro napuniti devedeset i tri. U obitelji Žarko vlada veliko veselje zbog novih zubiju: jednog mliječnog, već petnaestog po redu, i jednog potpuno neočekivanog, niti mliječnog, niti trajnog, već iz treće serije, u donjoj vilici vremešne gospođe Luce.

Gospođa Luce prije devet je godina ostala udovica i tada se iz okolice Sinja preselila sinu i snahi u Kaštel Gomilicu. Zdravlje joj je dosta dobro, iako je još prije nekoliko godina liječnik ustvrdio kako je “spremna za umrit”.Tajna dugovječnosti možda leži u prehrani i istome ritualu koji vremešna gospođa ponavlja svakoga dana. Za doručak popije pola litre mlijeka i pojede nešto kruha, za ručak obavezno mora biti nešto jušno, što se jede “na žlicu” i mnogo povrća. Popodne je vrijeme za nešto slatko: ribano voće ili meki kolač (jer gospođa, osim ovog jednog novog, nema niti jedan drugi zub), a navečer prije spavanja Luce popije tek jedan jogurt.

Dolazak novih zubiju obitelj je proslavila kolačima koje obje Luce obožavaju, no prava će se fešta dogoditi u prosincu kad će baka Luce napuniti devedeset i tri godine.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.