Prati nas

Mozaik

Ljepotani: Momci kojima i prugasto dobro stoji

Nije rijedak slučaj da na izborima svoj glas poklonimo nekome samo zato što nam je fizički privlačan. Tako među našim političarima ima dosta šarmantnih muškaraca čije je poštenje stavljeno pod upitnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je sve završio u zatvoru?

Nije neka tajna da hrvatski građani baš i ne znaju najbolje izabrati svoje vodstvo. U prošlosti smo se prečesto oslanjali na vanjštinu i nastup političkih kandidata, da bismo se kasnije gorko razočarali uvidjevši da se iza lijepog lica i stasite pojave možda krije netko kome opće dobro nije ni na kraj pameti. Sastavili smo stoga listu naših izbornih grijeha, sve odreda privlačnih muškaraca u najboljim godinama, koji su barem na neko vrijeme venuli iza rešetaka. Ovaj tekst ima za cilj ponajprije zabaviti, nikako unaprijed osuditi, ali možda i navesti da na sljedećim izborima svoje povjerenje damo nekome tko ima jasnu političku i gospodarsku viziju, a ne tek šarmantan osmijeh i stasitu pojavu.

 

Ivo Sanader (61)

Stamen kao bijeli kamen s kojega je potekao, ovaj Splićanin svojom je samouvjerenom pojavom zaveo mnogog glasača i glasačicu da mu daju svoje povjerenje. Rođen u vrlo siromašnoj obitelji, Sanader je utjelovljenje onoga što bismo mogli nazvati ‘hrvatskim snom’ – predanim radom, lukavim odlukama te ponajprije karijerom u politici, Sanader se brzo uspinjao na društvenoj ljestvici, te dogurao do najmoćnije pozicije u državi.


Status – u slučaju INA-MOL osuđan na zatvorsku kaznu od 8,5 godina; u tijeku je suđenje u još nekoliko slučajeva.

Citat:  “Iako ima godina i pokoju kilu viška, Sanaderov šarm nitko ne može osporiti. Njegova prednost je što djeluje kao vatren i strastven muškarac!” (Nives Celzijus, spisateljica i starleta)

 

Nadan Vidošević (54)

Lijep kao grijeh – tako su mu tepali širom regije. Svojom markantnom pojavom, dječačkim šarmom i neizostavnim rupicama na obrazima, Vidošević je osigurao mjesto među najzgodnijim političarima s ovih prostora. Ovaj Apolon također je rođen u Splitu, što potvrđuje dalmatinsku metropolu kao rasadnika rasnih ljepotana.

Status – osumnjičen za nezakonito poslovanje čime je HGK oštetio za višemilijunski iznos; nakon uplaćene jamčevine, pušten da se brani sa slobode.

Citat: “Hrvatski George Clooney: Nadan Vidošević pustio bradu i brkove” (Index.hr)

 

Milan Bandić (59)

Milan Bandić možda ne spade među Apolone poput Sanadera i Vidoševića, međutim njegov šarm čak i nadmašuje onaj spomenute dvojice. Također, i on potječe iz siromašne obitelji a da bi si mogao priuštiti školovanje na Fakultetu političkih znanosti, tijekom studija radio je teške fizičke poslove. S redovitom tjelovježbom Bandić nastavlja i kasnije što svakako pridonosi njegovoj izvrsnoj formi. U tom smislu vrši pozitivan utjecaj i na svoje suradnike koji svakoga jutra rado trče zajedno s njim.

Status – pod istragom zbog malverzacija u poslovanju Grada Zagreba; nakon uplaćene najviše jamčevine u povijesti suda (15 mil.kuna), pušten da se brani sa slobode.

Citat: “Što ga dulje znam, to je zgodniji i šarmantniji. Ima svoju toplinu, osjećajan je i pažljiv.” (Iva Mia Erak, bivša Miss i bivša gradonačelnikova glasnogovornica)

 

Ivan Čehok (49)

Bivši gradonačelnik Varaždina i saborski zastupnik osvaja prikrivenim šarmom koji evocira Woodstock i lude sedamdesete. Ovaj filozof bujne duge kose, naročito je privlačan intelektualkama, ljubiteljima umjetnosti i ljudima slobodnog duha. Kako je svojevremeno priznao na svom blogu, zapravo je oduvijek želio biti pjesnik.

Status – tereti ga se da je grad Varaždin oštetio za 50 milijuna kuna; nakon uplaćene jamčevine, pušten da se brani sa slobode.

 

Radimir Čačić (65)

Iako šarm Radimira Čačića nije baš televizičan, oni koja ga poznaju i koji su imali prilike biti u njegovom društvu, kažu da zrači zaraznom energijom i dopadljivošću. Čačić osvaja riječima, a svakako ima o čemu i govoriti. Njegova bogata biografija uključuje poslijediplomski studij na Harvardu, pokušaj rušenja samoupravnog poretka SFRJ za što mu je bilo suđeno 1985., period predavanja na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, osnivanje tvrtki ali i vojne jedinice tijekom rata i tako dalje. Njegova biografija, nažalost, također uključuje i ljubav prema brzim i jakim automobilima, koja je rezulturala prometnom nesrećom sa smrtnim posljedicama zbog koje je Čačić odslužio zatvorsku kaznu. Valja naglasiti da Čačićev boravak u zatvoru nije uvjetovan njegovim političkim djelovanjem, već nesretnim slučajem.

Status – Odslužio zatvorsku kaznu i (uspješno) nastavlja s političkom karijerom.

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP