Tko je sve završio u zatvoru?

Ljepotani: Momci kojima i prugasto dobro stoji

Autor: • 04. 12. 2014. • Mozaik1818 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Nije neka tajna da hrvatski građani baš i ne znaju najbolje izabrati svoje vodstvo. U prošlosti smo se prečesto oslanjali na vanjštinu i nastup političkih kandidata, da bismo se kasnije gorko razočarali uvidjevši da se iza lijepog lica i stasite pojave možda krije netko kome opće dobro nije ni na kraj pameti. Sastavili smo stoga listu naših izbornih grijeha, sve odreda privlačnih muškaraca u najboljim godinama, koji su barem na neko vrijeme venuli iza rešetaka. Ovaj tekst ima za cilj ponajprije zabaviti, nikako unaprijed osuditi, ali možda i navesti da na sljedećim izborima svoje povjerenje damo nekome tko ima jasnu političku i gospodarsku viziju, a ne tek šarmantan osmijeh i stasitu pojavu.

 

Ivo Sanader (61)

Stamen kao bijeli kamen s kojega je potekao, ovaj Splićanin svojom je samouvjerenom pojavom zaveo mnogog glasača i glasačicu da mu daju svoje povjerenje. Rođen u vrlo siromašnoj obitelji, Sanader je utjelovljenje onoga što bismo mogli nazvati ‘hrvatskim snom’ – predanim radom, lukavim odlukama te ponajprije karijerom u politici, Sanader se brzo uspinjao na društvenoj ljestvici, te dogurao do najmoćnije pozicije u državi.Status – u slučaju INA-MOL osuđan na zatvorsku kaznu od 8,5 godina; u tijeku je suđenje u još nekoliko slučajeva.

Citat:  “Iako ima godina i pokoju kilu viška, Sanaderov šarm nitko ne može osporiti. Njegova prednost je što djeluje kao vatren i strastven muškarac!” (Nives Celzijus, spisateljica i starleta)

 

Nadan Vidošević (54)

Lijep kao grijeh – tako su mu tepali širom regije. Svojom markantnom pojavom, dječačkim šarmom i neizostavnim rupicama na obrazima, Vidošević je osigurao mjesto među najzgodnijim političarima s ovih prostora. Ovaj Apolon također je rođen u Splitu, što potvrđuje dalmatinsku metropolu kao rasadnika rasnih ljepotana.

Status – osumnjičen za nezakonito poslovanje čime je HGK oštetio za višemilijunski iznos; nakon uplaćene jamčevine, pušten da se brani sa slobode.

Citat: “Hrvatski George Clooney: Nadan Vidošević pustio bradu i brkove” (Index.hr)

 

Milan Bandić (59)

Milan Bandić možda ne spade među Apolone poput Sanadera i Vidoševića, međutim njegov šarm čak i nadmašuje onaj spomenute dvojice. Također, i on potječe iz siromašne obitelji a da bi si mogao priuštiti školovanje na Fakultetu političkih znanosti, tijekom studija radio je teške fizičke poslove. S redovitom tjelovježbom Bandić nastavlja i kasnije što svakako pridonosi njegovoj izvrsnoj formi. U tom smislu vrši pozitivan utjecaj i na svoje suradnike koji svakoga jutra rado trče zajedno s njim.

Status – pod istragom zbog malverzacija u poslovanju Grada Zagreba; nakon uplaćene najviše jamčevine u povijesti suda (15 mil.kuna), pušten da se brani sa slobode.

Citat: “Što ga dulje znam, to je zgodniji i šarmantniji. Ima svoju toplinu, osjećajan je i pažljiv.” (Iva Mia Erak, bivša Miss i bivša gradonačelnikova glasnogovornica)

 

Ivan Čehok (49)

Bivši gradonačelnik Varaždina i saborski zastupnik osvaja prikrivenim šarmom koji evocira Woodstock i lude sedamdesete. Ovaj filozof bujne duge kose, naročito je privlačan intelektualkama, ljubiteljima umjetnosti i ljudima slobodnog duha. Kako je svojevremeno priznao na svom blogu, zapravo je oduvijek želio biti pjesnik.

Status – tereti ga se da je grad Varaždin oštetio za 50 milijuna kuna; nakon uplaćene jamčevine, pušten da se brani sa slobode.

 

Radimir Čačić (65)

Iako šarm Radimira Čačića nije baš televizičan, oni koja ga poznaju i koji su imali prilike biti u njegovom društvu, kažu da zrači zaraznom energijom i dopadljivošću. Čačić osvaja riječima, a svakako ima o čemu i govoriti. Njegova bogata biografija uključuje poslijediplomski studij na Harvardu, pokušaj rušenja samoupravnog poretka SFRJ za što mu je bilo suđeno 1985., period predavanja na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, osnivanje tvrtki ali i vojne jedinice tijekom rata i tako dalje. Njegova biografija, nažalost, također uključuje i ljubav prema brzim i jakim automobilima, koja je rezulturala prometnom nesrećom sa smrtnim posljedicama zbog koje je Čačić odslužio zatvorsku kaznu. Valja naglasiti da Čačićev boravak u zatvoru nije uvjetovan njegovim političkim djelovanjem, već nesretnim slučajem.

Status – Odslužio zatvorsku kaznu i (uspješno) nastavlja s političkom karijerom.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.