Prati nas

Show

Održana 87. dodjela Oscara

Dodijeljeni su Oscari. Po 87. put okupila se holivudska krema odjevena u najfinije toalete i na svečanosti, održanoj u Dolby Teatru u Los Angelesu nagradila najbolje filmove iz protekle godine.

Objavljeno

|

U Hollywoodu je po 87. put održana dodjela filmske nagrada Oscar. Na svečanosti koju je vodio komičar Neil Patrick Harris Američka filmska akademija i ovoga je puta nagradila najbolja ostvarenja iz protekle godine, a naviše razloga za slavlje imala je ekipa filma ‘Birdman’, crne komedije o svijetu show businessa, meksičkog redatelja Alejandra G. Inarritua, koji je osvojio čak četiri nagrade, uključujući i onaj za najbolji scenarij i film. I film ‘Hotel Grand Budapest’, Wesa Andersona, osvojio je četiri zlatna kipića, ali u manje važnim kategorijama.

Iako je pokupio sve glavne nagrade, ‘Birdman’ nije nagrađen i Oscarom za glavnu mušku ulogu, pa je Michael Keaton otišao kući praznih ruku. Najboljim je glumcem proglašen je Eddie Redmayne koji je u filmu ‘Teorija svega’ sjajno utjelovio slavnog astrofizičara Stephena Hawkinga. Najboljom je glumicom pak proglašena Julianne Moore za svoju ulogu žene oboljele od Alzheimerove bolesti u filmu ‘Zauvijek Alice’.


Jedan od važnijih trenutaka večeri bio je govor Patricie Arquette, dobitnice Oscara za sporednu ulogu u filmu ‘Odrastanje’, o potrebi izjednačavanja prava muškaraca i žena u filmskoj industriji gdje su žene za isti posao redovito manje plaćene od svojih muških kolega.

J.K. Simmons je dobitnik Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu psihotičnog učitelja jazza koji mladog bubnjara gura u glazbeni vrh u ‘Ritmu ludila’ Damiena Chazellea.

Što se tiče Oscara za najbolji film na stranom jeziku, nagradu je osvojio film ‘Ida’, poljska drama snimljena u crno-bijeloj tehnici, poljskog redatelja Pawela Pawlikowskog.

Popis svih dobitnika Oscara:

Najbolji film: “Birdman” (Alejandro Inarritu)
Muška glavna uloga: Eddie Redmayne (“Teorija svega”)
Ženska glavna uloga: Julianne Moore (“Zauvijek Alice”)
Muška sporedna uloga: J.K. Simmons (“Ritam ludila”)
Ženska sporedna uloga: Patricia Arquette (“Odrastanje”)
Redatelj: Alejandro G. Inarritu (“Birdman”)
Originalni scenarij: “Birdman” (Alejandro G. Inarritu, Nicolas Giacobone, Alexander Dinelaris Jr., Armando Bo)
Adaptirani scenarij: “Igra oponašanja” (Graham Moore)
Fotografija: “Birdman” (Emmanuel Lubezki)
Montaža: “Ritam ludila” (Tom Cross)
Scenografija: “Grand Budapest Hotel” (Adam Stockhausen, Anna Pinnock)
Kostimografija: “Grand Budapest Hotel” (Milena Canonero)
Šminka: “Foxcatcher: “Grand Budapest Hotel” (Frances Hannon, Mark Coulier)
Originalna glazba: “Grand Budapest Hotel” (Alexandre Desplat)
Originalna pjesma: “Glory” iz filma “Selma”
Zvuk: “Ritam ludila” (Craig Mann, Ben Wilkins, Thomas Curley)
Montaža zvuka: “Snajperist” (Alan Robert Murray, Bub Asman)
Vizualni efekti: “Interstellar” (Paul Franklin, Andrew Lockley, Ian Hunter, Scott Fisher)
Film na stranom jeziku: “Ida” (Poljska)
Animirani film: “Ekipa za 6” (Don Hall, Chris Williams, Roy Conli)
Dokumentarni film: “CitizenFour” (Laura Poitras, Mathilde Bonnefoy, Dirk Wilutzky)
Kratkometražni dokumentarni film: “Crisis Hotline: Veterans Press 1”
Kratkometražni animirani film: “Feast” (Patrick Osborne, Kristina Reed)
Kratkometražni igrani film: “Telefonski poziv” (Mat Kirkby, James Lucas)

.

Show

Rastežući se u teretani, elastična Madonna proslavila je 61. rođendan

Da je bilo koja pjevačica njene generacije objavila ovakav video, svrstali smo ga u rubriku ‘bizarno’. No ovo je od Madonne potpuno očekivano.

Objavljeno

|

Autor

“Ovako se Madame X priprema za dan” stoji pored video zapisa koji je objavila planetarna pop ikona Madonna – slaveći 61. rođendan. Dakako, riječ je o vježbanju rutine za nastupe, budući da je pjevačica nedavno izdala novi album “Madame X”.

Video objavljen na Instagramu svjedoči o iznimnoj gipkosti pjevačice, ali i o tome da gotovo nikada ne ispušta mobitel iz ruku, čak ni kada vježba. “Kraljica”, kako je mnogi zovu, i po tjelesnoj kondiciji, ali i po životnim navikama, može se natjecati sa sasma mladim djevojkama. Turneja za koju se pjevačica priprema počet će u New Yorku 12. rujna. Pogledajte video.


Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP