Prati nas

Stil i ljepota

4 trika da osijedite dostojanstveno 

Željeli mi to ili ne, svi ćemo u nekom trenutku posijediti. No kako dočekati tu promjenu dostojanstveno? Bojanje u crno do poznih godina nije baš neko rješenje, no evo što još možete poduzeti.

Objavljeno

|

Kako imati sijedu kosu?
foto: BigStock

Bilo da ste u ranim tridesetima ili u kasnim šezdesetima, rast sijede kose je dio života. Iako se mnoge žene odlučuju za prekrivanje svojih sijedih bojom za kosu, može biti prilično oslobađajuće ako se ostavite boje i prirodno posijedite. Ali što ako neki dijelovi vaše kose sijede brže nego ostali, koji je onda najbolji način da prirodno posijedite? Huffington Post donosi savjete Giovannija Vaccara, kreativnog direktora servisa za ljepotu Glamsquad.

1. Promijenite frizuru

Umjesto da vadite pincetu kako bi čupali sijede dlake, Vaccaro predlaže da se oslobodite uz pomoć frizure.“Kad birate idealnu duljinu i stil, trebate biti više fokusirani na svoj oblik lica nego na boju svoje kose“, kaže. A ako tražite veliku promjenu, zašto se ne probate ošišati na kratko.

2. Probajte pramenove

Ova tehnika bojanja predstavlja način da bez velikih korekcija pustite vaše sijede da narastu i tako ne žrtvujete dužinu kose, kaže Vaccaro. Vaš frizer može stvoriti prirodni izgled korištenjem zamaha četke  u drugim bojama koje će pomoći da se uklope vaše sijede, od korijena do vrhova.

3. Pojačajte sjaj i zadržite vlagu s pravim proizvodima za kosu

Za sijedu kosu potpuno bijele boje… Vaccaro preporučuje ljubičaste šampone poput Pravana Pure Light šampona za svijetljenje kose koji će vam dati svijetliju bijelu nijansu i neutralizirati mjedene, žute tonove. Za sijede srebrne boje… fokusirajte se na hidrataciju. “Srebrna kosa će prije biti gruba i suha stoga treba više vlage,” kaže Vaccaro. “Postoje tretmani s visokim sadržajem vlage koji pomažu da vratite elastičnost i sjaj vašoj sijedoj kosi.”

4. Promijenite svoju šminku

Nošenje tamnih, dimnih tonova šminke za oči i crvenog ruža na sijedu kosu može učiniti da vaš ten izgleda bezizražajno i isprano. Da naglasite svoje sijede i učinite svoju kožu toplijom, dodajte sloj boje s ružičastim rumenilom i rozim bojama za usne. I ne možete pogriješiti s neutralnim sjenilom u mornarskoj, boji šljive ili sivo-smeđoj kako bi istaknuli svoje oči.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.